Naar inhoud

Drenthe heeft meer drinkwater nodig, en dat is een gezamenlijke zoektocht

Homepage
Halverwege vorig jaar werd duidelijk dat het afgelopen is met de krimp in Drenthe. In alle gemeenten is sprake van een toename van het aantal inwoners. Dit feit, in combinatie met de ambitieuze woningbouwplannen van de overheden in de toekomst, maakt dat WMD in de nieuwste plannen rekening moet houden met een substantiële groei van de drinkwatervraag. In deze editie van 'Onze mening' geeft Leo Hendriks, directeur WMD, een toelichting op de stijgende watervraag in Drenthe.
Kan water

'Schoon en betrouwbaar drinkwater is een gedeelde verantwoordelijkheid'

Homepage
WMD moet alle zeilen bijzetten om de komende jaren, zoals de wet dat eist, voldoende drinkwater van onberispelijke kwaliteit te kunnen blijven leveren.’ In ‘Onze mening’ vind je artikelen met onze visie op verschillende zaken. In dit artikel vind je de mening van Leo Hendriks, directeur WMD, over de toenemende complexiteit van het maken van schoon drinkwater.
Kan water

'Ons grondwater verdient betere bescherming'

Homepage
Nergens in de wereld is het water zo goed als in Nederland. Als WMD halen we grondwater uit de diepe Drentse bodem. Daar maken we drinkwater van. Dat willen we zo houden. WMD ziet ontwikkelingen waar we rekening mee moeten houden. In ‘Onze mening’ vind je artikelen met onze visie op verschillende zaken. In het eerste artikel vind je de mening van Henk Brink, Manager Strategie en Kwaliteit, over de bescherming van ons grondwater.