Naar inhoud

Let op! Nepmail in omloop

Homepage
Wij krijgen op dit moment veel meldingen over valse e-mails uit naam van Vitens, het drinkwaterbedrijf van verschillende provincies in Nederland. Sommige klanten van WMD ontvangen deze nepmail ook. Heb je ook zo’n phishing e-mail ontvangen? Maak geen geld over en klik niet op links in de e-mail. Criminelen proberen zo geld van je te stelen. Deze e-mails zijn nep, en niet door Vitens verzonden.

Spreid je watergebruik en wees bewust tijdens warme dagen

Homepage
De heerlijke zomerse dagen in Drenthe hebben grote invloed op ons watergebruik. Bij warm weer gebruiken we met z’n allen namelijk veel meer drinkwater. Niet alleen om te drinken maar ook om de tuin te sproeien, zwembadjes te vullen of een keer extra te douchen. Het is belangrijk dat we hier samen heel bewust mee omgaan.

4 keer per jaar een rekening

Homepage
WMD stuurt vanaf 2023 niet meer 2 keer per jaar een rekening, maar 4 keer per jaar. Hierdoor is het bedrag per keer lager.

Waarom 4 keer per jaar?

Vanaf 2023 stuurt WMD 4 keer per jaar een rekening als service voor onze klanten. Door het bedrag niet in 2, maar 4 termijnen te betalen, wordt het bedrag per betaling lager. Door 4 keer per jaar contact met elkaar te hebben, kunnen we ook verhuizingen sneller doorvoeren en verwerken.

De tariefverhoging van dit jaar staat volledig los van het 4 keer per jaar factureren. We zijn transparant over onze tarieven en leggen duidelijk uit waarom deze in 2023 zijn verhoogd. Wil je hier meer over weten, lees via onderstaande link verder.

Lees meer

Watertips en prijsvraag in huis-aan-huisbladen

Homepage
Heb je de pagina van WMD in de huis-aan-huisbladen al gespot? In elke editie vind je handige tips, antwoord op veel gestelde vragen én je kan in de prijzen vallen. Hou de brievenbus goed in de gaten, of bekijk de pagina hier online.

Kun je de pagina niet goed bekijken? Je kan ‘m ook downloaden via onderstaande link.

Download pagina

Resultaten watergebruik afgelopen jaar

Homepage
Het CBS heeft voor de drinkwatersector berekend hoeveel drinkwater we per persoon in 2021 in huis gebruikten. Het totaal gebruik komt uit op 128, liter per persoon, per dag. Het onderzoek laat ook zien hoeveel water alle toepassingen in je huis gebruiken.
Kan water

Wat betekent de droogte voor het drinkwater in Drenthe?

Homepage
Landelijk zijn er nu veel berichten over droogte. Aanleiding daarvoor zijn de lage rivierpeilen van Maas en Rijn. Vooralsnog heeft de droogte van deze zomer heeft geen impact op de drinkwatervoorziening. WMD heeft geen knelpunten in de bronnen voor de bereiding van drinkwater. Het watergebruik is in de afgelopen periode in Drenthe ook niet extreem geweest, doordat er steeds wel weer regen viel.

Watertips voor snikhete zomerdagen

Homepage
Dinsdag 19 en woensdag 20 juli worden bijzonder hete temperaturen verwacht. Op deze dagen zijn verkoeling en water drinken extra belangrijk. En voor wie deze week meedoet aan de Drentse Fiets4daagse is het natuurlijk extra belangrijk. Speciaal voor deze warme dagen geven we je graag een paar handige tips:
Water spetteren

Voorjaarstips, torenvalken en de WMD lentepuzzel

Homepage
Houd je brievenbus deze week in de gaten, want er staat weer een DrinkWater-pagina in alle Drentse huis-aan-huisbladen. De pagina staat vol handige tips en leuke weetjes over het bijzondere drinkwater dat bij jou uit de kraan komt.

Handige tips en winnaars winterpuzzel bekend

Homepage
In de vorige DrinkWater-editie in de huis-aan-huisbladen kon je weer meedoen aan een leuke puzzel. Ook dit keer stroomden de reacties weer binnen! Alle deelnemers maakten kans op een unieke WMD legpuzzel. Lees de pagina hieronder nog eens terug en bekijk wie er in de prijzen zijn gevallen.

World Cleanup Day

Homepage
Vandaag is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Dat is belangrijk, want het duurt lang voordat zwerfafval verdwenen is als we het niet opruimen. Plastic en glas breken zelfs helemaal niet af. Dit heeft negatieve effecten op de natuur, dier en mens. Het kan de bodem of het water verontreinigen, het trekt ongedierte aan of dieren eten het op of raken erin verstrikt.