Naar inhoud

'WMD kijkt kritisch naar het gebruik van regenwater in huis'

Homepage
Als WMD hebben we zorgen over het gebruik van regenwater in huishoudelijke toepassingen. Denk aan mogelijke problemen rondom volksgezondheid, kosten en duurzaamheid. Daarom lieten we onderzoek uitvoeren naar het gebruik van regenwater in huis.
Roald Leemrijse, WMD

Sssjjjttt...

Homepage
๐—ข๐—ผ๐—ด๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐Ÿคฉ
Het is een drukte van jewelste in onze natuur. Het voorjaar is 'aan' en dat betekent dat er zich veel jonge dieren (en hun ouders) in onze waterwingebieden bevinden. Denk aan tal van weidevogels en hun kuikens, reeรซn en hun kalfjes, dassen en bevers. En dan hebben we het nog niet eens over de planten die er groeien en de bloemen die er bloeien: de natuur laat zich van haar mooiste kant zien!
Sssjjjttt..

'Wij willen voldoen aan onze zorgplicht, maar daarvoor is hulp nodig'

Homepage
Met de gezamenlijke drinkwaterbedrijven in Nederland zet WMD zich in om drinkwater hoog op de agenda van het nieuw kabinet te krijgen. Dat is nodig, want de vraag naar drinkwater neemt alleen maar toe en onze investeringsopgave is groot. Wij willen voldoen aan onze zorgplicht, maar daarvoor zijn aanvullende bronnen, aanvullende distributie- en productiemiddelen en hulp vanuit Den Haag nodig.
video VEWIN

Drinkwater hoog op de agenda van het nieuwe kabinet

Vivienne Frankot, directeur bestuurder van WMD:
โ€˜๐—ข๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ: โ€˜๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐˜‚๐—น๐—น๐—ถ๐—ฒ ๐—ผ๐—บ ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜„๐—ฒ ๐—ป๐˜‚ รฉ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป?โ€™

Drinkwaterbeschikbaarheid, hoe zit dat in Drenthe?

Homepage
De beschikbaarheid van drinkwater is (opnieuw) flink in het nieuws. Nu al komen er regionaal tekorten voor. Hoe zit dat bij WMD? Actuele problemen zijn er niet, maar de grenzen van wat mogelijk is komen ook in onze provincie in zicht. De boodschap vanuit WMD is dat er in Drenthe vooralsnog voldoende aanbod aan drinkwater is en dat we nieuwe woonwijken aansluiten. We hebben ook een zorgplicht. Drenthe wil de komende jaren zo'n 13.000 extra woningen bouwen.

Onze bodem is van cruciaal belang voor het drinkwater

Homepage
Een vitale en intacte bodem is voor WMD, ons drinkwater en dus voor de volksgezondheid enorm belangrijk. Een gezond bodem-/water systeem voorziet bijna gratis in gezond en schoon drinkwater. In deze editie van 'Onze mening' neemt Joop Mentink, geohydroloog bij WMD, ons mee op de reis die iedere waterdruppel in de bodem aflegt.

Drinkwatersector slaat alarm: zonder actie meer knelpunten levering drinkwater

Homepage
Laten we er voor zorgen dat de aandacht voor ons drinkwaterprobleem niet verslapt. Wees je bewust van de dreiging dat we straks mogelijk een tekort hebben. Het is niet vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt. Dat zou het wel moeten zijn. In deze editie van 'Onze mening' geeft Vivienne Frankot, directeur WMD, een toelichting op het nieuws rondom de knelpunten bij de levering van drinkwater
Kan water