Naar inhoud

Incassoproces

Betalen

Drinkwater is een eerste levensbehoefte die betaalbaar moet blijven. Dat kan alleen als iedereen zijn deel betaalt. Daarom brengen we kosten in rekening bij klanten die niet betalen. Betaal dus op tijd en voorkom dat de kosten oplopen.

Stap 1: Dringend betalingsverzoek
Wij sturen na de vervaldatum van de herinnering een dringend betalingsverzoek. Kosten € 17,50.

Stap 2: Laatste betalingsverzoek
Heb je na het dringend betalingsverzoek nog niet betaald, dan sturen wij een laatste betalingsverzoek. Kosten € 22,50.

Stap 3: Bericht over voorbereiden afsluiten
Na het laatste betalingsverzoek treffen wij voorbereidingen om de afsluiting van de watertoevoer in gang te zetten. Hierover ontvang je bericht. Wonen er minderjarige kinderen op het adres? Meld het ons dan meteen. In dat geval sluiten we niet af, maar dragen we het dossier over aan de deurwaarder.

Stap 4: Aankondiging afsluiten watertoevoer
De aankondiging wordt persoonlijk bij je thuis afgegeven. Onze incasseerder stelt je in de gelegenheid om alsnog de openstaande vordering te voldoen.

Stap 5: Laatste kans
Een week voor het afsluiten bieden we een laatste kans om de rekening te betalen. Ook kun je aangeven of je gebruik wil maken van een noodvoorraad drinkwater van 3 liter per persoon per dag voor een periode van maximaal 4 dagen.

Stap 6: Afsluiten
Betaal je na de laatste kans nog steeds niet, dan gaan we over tot het afsluiten van de watertoevoer. De openstaande vordering moet betaald worden, verhoogd met een bedrag van € 125,00 (exclusief 9% btw).

WMD kan besluiten de vordering over te dragen aan een extern bureau. Bijvoorbeeld een incassobureau of deurwaarder. Dit is afhankelijk van je situatie. De gerechtelijke incassokosten komen, indien van toepassing, zijn voor eigen rekening.