Incassoproces

Drinkwater is een eerste levensbehoefte die betaalbaar moet blijven. Dat kan alleen als iedereen zijn deel betaalt. Daarom brengen we kosten in rekening bij klanten die niet betalen. Betaal dus op tijd en voorkom dat de kosten oplopen.

Stappen incassoproces

Iedereen die drinkwater gebruikt betaalt daarvoor. Als het niet lukt om afspraken over betalen te maken, kan uiteindelijk de levering van water stoppen. WMD helpt u graag dit te voorkomen. Wij sluiten alleen af als het echt niet anders kan. Ons incassoproces heeft een aantal stappen.

Stap 1: Dringend betalingsverzoek

Wij sturen na de vervaldatum van de herinnering een dringend betalingsverzoek. Kosten € 17,50.

Stap 2: Laatste betalingsverzoek

Heeft u na het dringend betalingsverzoek nog niet betaald, dan sturen wij een laatste betalingsverzoek. Kosten € 22,50.

Stap 3: Bericht over voorbereiden afsluiten

Na het laatste betalingsverzoek treffen wij voorbereidingen om de afsluiting van de watertoevoer in gang te zetten. Hierover ontvangt u bericht. 

Stap 4: Aankondiging afsluiten watertoevoer

De aankondiging wordt persoonlijk bij u thuis afgegeven. Onze incasseerder stelt u in de gelegenheid om alsnog de openstaande vordering te voldoen.

Stap 5: Laatste kans

Een week voor het afsluiten bieden we een laatste kans om de rekening te betalen. Ook kunt u aangeven of u  gebruikt wenst te maken van een noodvoorraad drinkwater van 3 liter per persoon per dag voor een periode van maximaal 4 dagen.

Stap 6: Afsluiten

Betaalt u na de laatste kans nog steeds niet, dan gaan we over tot het afsluiten van de watertoevoer. De openstaande vordering moet betaald worden, verhoogd met een bedrag van € 125,00 (exclusief 9% btw).

 

 

WMD kan besluiten de vordering over te dragen aan een extern bureau. Bijvoorbeeld een incassobureau of deurwaarder. Dit is afhankelijk van uw situatie. De gerechtelijke incassokosten komen, indien van toepassing, voor uw rekening.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.