Naar inhoud

Werkzaamheden in Emmer-Compascuum

Homepage
WMD werkt aan de waterleiding in Emmer-Compascuum. Op zondag 10 december kun je in Emmer-Compascuum en de omgeving hierdoor last hebben van een lagere waterdruk dan je gewend bent.
Werk aan de waterleiding

WMD aan de slag in Zuidlaren

Homepage
WMD start binnenkort in Zuidlaren met de vervanging van de waterleiding. Daarnaast zal netbeheerder Enexis tegelijkertijd kabels gaan vervangen. De werkzaamheden starten op 23 oktober en duren naar verwachting tot medio oktober 2024. De werkzaamheden zijn uitbesteed aan aannemer Baas BV. Op 9 oktober is er een inloopavond in de Kandelaarkerk in Zuidlaren. Aanvang 19.00u. Daar bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen aan de mensen van WMD.

Aanleg transportleiding tussen Hoogeveen en Hollandscheveld

Homepage
WMD start maandag 2 oktober met de aanleg van een transportleiding tussen Hoogeveen en Hollandscheveld. Door de werkzaamheden is de Wolfsbosstraat in Hoogeveen deels afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren naar verwachting tot april 2024.
Transportleiding van Hoogeveen naar Beilen

Werk aan de waterleiding in omgeving Annen

Homepage
WMD werkt aan de reparatie van een lek in een hoofdleiding in de buurt van Annen. Via deze leiding stroomt drinkwater naar dorpen als Norg, Vries en Donderen en wijde omgeving. De werkzaamheden gaan vanwege de complexiteit zo'n 24 tot 36 uur duren.

Monteur in bus WMD

Kans op lagere druk in omgeving Borger

Homepage
WMD werkt op dit moment aan de waterleiding in Borger. De werkzaamheden kunnen in combinatie met het warme weer mogelijk zorgen voor een lagere druk op het leidingnet.
Monteur in bus WMD

Kans op lage waterdruk in omgeving Leggeloo

Homepage
In februari en maart werken we tijdens 3 nachten aan onze drinkwatervoorziening. Inwoners van Dwingeloo, Leggeloo, Diever, Zorgvlied en omgeving kunnen dan last hebben van een lage waterdruk.

Nieuwe transportleiding van Hoogeveen naar Beilen

Homepage
In dit project leggen we een nieuwe transportleiding aan. Deze waterleiding gaat van Hoogeveen naar Beilen. We zorgen zo voor een grotere zekerheid en betrouwbaarheid van de drinkwaterlevering tussen Assen, Beilen en Hoogeveen. Omdat Beilen ook drinkwater aan Terwisscha (Vitens) levert, kunnen we in het bijzonder deze regio beter voorzien.
Transportleiding van Hoogeveen naar Beilen

WMD vervangt drinkwaterleiding aan Kommerdijk in Erica

Homepage
WMD vervangt in 2023 de drinkwaterleiding aan de Kommerdijk in Erica. Het gaat om een traject met asbestcement leidingen. Deze zijn aan vervanging toe. Onlangs kregen we te maken met een lek in deze leiding. Daardoor hadden bewoners van de Kommerdijk enige tijd geen water of minder druk op de leiding.
Monteur bij bus WMD

Werk aan de waterleiding

Homepage
Om in de toekomst schoon drinkwater te kunnen blijven leveren spoelt WMD van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november de waterleidingen in De Wijk schoon. We noemen dit spuien. Dat betekent dat we water met een hoge snelheid door het leidingnet pompen.
Water spuien

Werkzaamheden N381 voor nieuwbouw Beilen

Homepage
WMD bouwt in Beilen aan een nieuw drinkwaterstation. De nieuwbouw zorgt ervoor dat Midden-Drenthe aanzienlijk zachter water krijgt. WMD gaat via dit station ook water aan waterbedrijf Vitens leveren. Vitens legt hiervoor een nieuwe leiding aan van Beilen naar Appelscha. De leiding heeft een lengte van 20,5 kilometer en wordt vooral in de wegberm van de N381 gelegd.
Werk waterleiding