Naar inhoud

Kans op lage waterdruk in omgeving Leggeloo

Homepage
In februari en maart werken we tijdens 3 nachten aan onze drinkwatervoorziening. Inwoners van Dwingeloo, Leggeloo, Diever, Zorgvlied en omgeving kunnen dan last hebben van een lage waterdruk.

Nieuwe transportleiding van Hoogeveen naar Beilen

Homepage
In dit project leggen we een nieuwe transportleiding aan. Deze waterleiding gaat van Hoogeveen naar Beilen. We zorgen zo voor een grotere zekerheid en betrouwbaarheid van de drinkwaterlevering tussen Assen, Beilen en Hoogeveen. Omdat Beilen ook drinkwater aan Terwisscha (Vitens) levert, kunnen we in het bijzonder deze regio beter voorzien.

WMD vervangt drinkwaterleiding aan Kommerdijk in Erica

Homepage
WMD vervangt in 2023 de drinkwaterleiding aan de Kommerdijk in Erica. Het gaat om een traject met asbestcement leidingen. Deze zijn aan vervanging toe. Onlangs kregen we te maken met een lek in deze leiding. Daardoor hadden bewoners van de Kommerdijk enige tijd geen water of minder druk op de leiding.

Werk aan de waterleiding

Homepage
Om in de toekomst schoon drinkwater te kunnen blijven leveren spoelt WMD van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november de waterleidingen in De Wijk schoon. We noemen dit spuien. Dat betekent dat we water met een hoge snelheid door het leidingnet pompen.

Werkzaamheden N381 voor nieuwbouw Beilen

Homepage
WMD bouwt in Beilen aan een nieuw drinkwaterstation. De nieuwbouw zorgt ervoor dat Midden-Drenthe aanzienlijk zachter water krijgt. WMD gaat via dit station ook water aan waterbedrijf Vitens leveren. Vitens legt hiervoor een nieuwe leiding aan van Beilen naar Appelscha. De leiding heeft een lengte van 20,5 kilometer en wordt vooral in de wegberm van de N381 gelegd.
Werk waterleiding

Reparatieklus langs de snelweg

Homepage
Afgelopen dinsdag was er een leidingbreuk onder de A28. Een spannende reparatieklus voor onze monteurs! Allround monteurs Mattee Zwaneveld en Ramon Smit waren samen met 2 collega’s aan het werk op de vluchtstrook.

Nachtwerk in Dalen

Homepage
Om 24 uur per dag Drents drinkwater te kunnen leveren, moet er dag én nacht gewerkt worden. Zo ook hier in Dalen, waar we een drinkwaterreservoir vervingen. Het laatste gedeelte van de werkzaamheden moest 's nachts gebeuren.

Werk aan de waterleiding

Homepage
In de week van 18 april start WMD met de vervanging van de waterleiding in Ruinerwold. Dit doen we om veilig en betrouwbaar drinkwater te kunnen blijven leveren.

Werk aan de waterleiding in Exloo

Homepage
Op woensdag 2 maart gaat WMD aan de slag met werkzaamheden aan de waterleiding in Exloo. Er worden zogenaamde druk- en debietsensoren in de waterleiding aan de Zuiderhoofdstraat 2 geplaatst. Om eventuele overlast te voorkomen voeren we de werkzaamheden tussen 9 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends uit.

Monteurs onderweg om schades te repareren

Homepage
Onze monteurs zijn nog de hele dag bezig om alle schade die is ontstaan aan de waterleiding te repareren. De schades zijn gisteravond en vannacht ontstaan door de storm Eunice die over ons land raasde. Vanuit de hele provincie kwamen meldingen van klanten binnen dat ze geen of weinig water hebben.