Naar inhoud

Mijn waterdruk is onvoldoende. Wat is er aan de hand?

Je merkt dat de druk laag is als het water met minder kracht uit de kraan komt. Het kan zijn dat de waterdruk minder is na een storing.

Warm weer
Mooi weer kan een oorzaak van lage druk zijn. Op een warme zomerdag gebruiken we allemaal tientallen liters drinkwater per dag extra. We sproeien de tuin,  laten kinderen lekker spelen in een badje gevuld met kraanwater en stappen wat vaker onder de douche. En omdat we dat allemaal ook vaak tegelijk doen kan de druk in de leidingen dalen.

Werk aan de waterleiding
Het kan ook gebeuren dat de waterdruk lager is door werk aan de waterleiding. Wij informeren je tijdig als we onderhoud uitvoeren. Toch kan het voorkomen dat we je hebben gemist. Onze medewerkers weten niet altijd van tevoren waar en wanneer de waterdruk minder wordt. Dat hangt ook af van het watergebruik op dat moment.

Woon je in een flat?
In veel flats of appartementen regelt een centrale installatie de waterdruk. Deze installatie stopt als we het water afsluiten. Na het werk moet de beheerder de installatie weer aanzetten. WMD heeft geen toegang tot deze installatie.

Andere oorzaken
Vaak is een zeefje op de kraan de oorzaak van onvoldoende waterdruk. Je kan dit oplossen door de kop van de kraan los te draaien, het zeefje eruit te halen en dit schoon te maken met azijn.
Lage waterdruk kan ook veroorzaakt worden doordat de hoofdkraan niet helemaal opengedraaid is.

Blijft de waterdruk te laag? Bel dan naar ons storingsnummer 0592 – 854 545 (dag en nacht bereikbaar).