Naar inhoud

Aangepaste bereikbaarheid rondom Hemelvaart

Homepage
Rondom Hemelvaart zijn zowel onze telefonische bereikbaarheid als de bezoektijden van ons kantoor in Assen gewijzigd.
Hemelvaart

Kuuk'ns!

Homepage
En dat is 5! 🐣🐣🐣🐣🐣 Het lange wachten werd beloond. Zondag 5 mei - Bevrijdingsdag - kroop het eerste torenvalk-kuiken uit het ei.
Watertorenvalk

WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen kijken samen naar een koppeling van hun leidingnetwerk bij Eexterveen

Homepage
WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen hebben plannen om hun waterleidingnetwerk te koppelen in de buurt van Eexterveen. Op die plek liggen de leidingen van zowel WMD als Waterbedrijf Groningen dicht bij elkaar. Het doel is om er voor te zorgen dat de leveringszekerheid van drinkwater aan klanten van beide drinkwaterbedrijven in de toekomst gegarandeerd blijft.
kraanwater

Elkaar ondersteunen in de drinkwaterlevering

WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen werken in meer opzichten al jaren samen. Zo leveren ze elkaar drinkwater, maar helpen elkaar ook in geval van een calamiteit. Dit doen ze door onder andere langs de provinciegrens beide leidingnetten met elkaar te verbinden. Via zo’n koppeling kan het water beide kanten op stromen richting klanten zodat beide waterbedrijven elkaar kunnen ondersteunen bij de drinkwaterlevering.

Ook in Eexterveen willen ze nu de leidingnetten met elkaar gaan verbinden. Er wordt gewerkt aan een plan voor de bouw van een distributiepompstation (DPS). Een DPS is een centraal punt voor de opslag en distributie van drinkwater. Eexterveen, zo blijkt uit onderzoek, is de beste plek voor de bouw van een DPS. Hier komen de waterleidingen van beide bedrijven dicht bij elkaar samen, waardoor een efficiënte en effectieve distributie van drinkwater mogelijk wordt. De nieuwe DPS en koppelleiding zorgt er straks voor dat de juiste hoeveelheid water op het juiste moment en met de juiste druk wordt geleverd aan klanten.

Werkzaamheden in Kruidhaars

Homepage
Van 29 april tot en met 1 mei voeren wij werkzaamheden uit aan onze drinkwaterfabriek in het Kruidhaars bij Sleen. Klanten merken daarvan weinig tot niets.
Kruidhaars

VIP-gasten bezoeken WMD

Homepage
Wie de meterstand over 2023 tijdig aan ons doorgaf, kon daarmee een waterbesparende douchekop verdienen. Daarnaast maakte je kans op een heus VIP-arrangement: een leerzame excursie voor 2 personen in één van onze waterwingebieden. Afgelopen vrijdag werden die prijswinnaars ontvangen in Annen.
VIP-arrangement

Werkzaamheden in Emmen

Homepage
Van 22 tot en met 24 april voeren wij werkzaamheden uit aan onze drinkwaterfabriek in het Valtherbos in Emmen. Klanten merken daarvan weinig tot niets.
Valtherbos

Leer alles over drinkwater op 'Les je Dorst'

Homepage
'Les je Dorst' is het educatieplatform van de drinkwaterbedrijven voor basisscholen. Kom hier alles te weten over kraanwater en ga aan de slag met opdrachten en proefjes!
Les je Dorst

WMD enthousiasmeert meiden voor technische baan of opleiding

Homepage
Meiden uit groep 8 van basisschool De Lindelaar uit Westerbork bezochten vandaag de drinkwaterfabriek van WMD in Beilen. WMD deed mee aan de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om meiden op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT.
GirlsDay 2024

Vitens en WMD planten boom als symbool voor samenwerking

Homepage
Tijdens de opening van onze drinkwaterfabriek in Beilen kondigde directeur Jelle Hannema van Vitens het al aan. De samenwerking tussen WMD Drinkwater en Vitens vieren we met het planten van een boom. Een boom die met ons meekijkt hoe WMD water levert aan de Friese klanten van Vitens rondom Appelscha.

Vitens en WMD planten samen een boom

Wereld Waterdag: water centraal

Homepage
Vandaag is Wereld Waterdag, de dag die internationaal in het teken staat van water. Op Wereld Waterdag wordt de schijnwerper gericht op uitdagingen rond voldoende schoon en veilig drinkwater voor iedereen. Het thema van dit jaar is ‘Water for Peace’. Hoe relevant dat thema is, zien we door naar de wereld om ons heen te kijken.
Wereld Waterdag 2024