Naar inhoud

WMD wenst je een gelukkig nieuwjaar

Homepage
Namens alle watermakers bij WMD wensen we je een mooi, gezond en gelukkig 2023. Maak er samen een fantastisch jaar van. Ook in het nieuwe jaar gaan wij hard aan de slag om ons prachtige product te maken: Drents drinkwater.

Gelukkig nieuwjaar!

Informatiebijeenkomst Beilen

Homepage
Op 24 oktober organiseert WMD een informatiebijeenkomst in Beilen. Er staan 2 onderwerpen op het programma: de waterwinning in Beilen en de voortgang van de bouw van het nieuwe productiestation.
beilen

Wat betekent de droogte voor het drinkwater in Drenthe?

Homepage
Landelijk zijn er nu veel berichten over droogte. Aanleiding daarvoor zijn de lage rivierpeilen van Maas en Rijn. Vooralsnog heeft de droogte van deze zomer heeft geen impact op de drinkwatervoorziening. WMD heeft geen knelpunten in de bronnen voor de bereiding van drinkwater. Het watergebruik is in de afgelopen periode in Drenthe ook niet extreem geweest, doordat er steeds wel weer regen viel.

Hete dagen doen watergebruik in Drenthe flink stijgen

Homepage
Op een hete dag gebruiken we natuurlijk meer water dan normaal. Maar hoeveel meer eigenlijk? En op welke momenten? Wij vroegen onze collega’s deze cijfers boven water te halen en naast elkaar te leggen.

Enorme stijging in de avond

In onderstaande grafiek zie je de verschillen duidelijk in beeld. De oranje lijn laat een gemiddelde dag zien, de blauwe lijn de afgelopen paar hete dagen. Op een hete zomerdag gebruiken we met z’n allen zo’n 32% meer water dan gemiddeld.

Vooral in de avond neemt het watergebruik nog meer toe. Dan zien we een toename van 56% ten opzichte van een gemiddelde dag . Dit is het moment waarop veel mensen onder de douche gaan, een zwembadje vullen met nieuw water of nog even de tuin sproeien. Om te voorkomen dat de watervraag té groot wordt, is het daarom verstandig je watergebruik te spreiden over de dag.

Aangepaste telefoontijden klantenservice

Homepage
Ook bij de klantenservice bij WMD hebben we last van een personeelstekort. Om al het werk goed en op tijd te kunnen blijven afhandelen, verkorten wij tot 26 juli onze telefonische bereikbaarheid.

Kantoren WMD donderdag en vrijdag gesloten

Homepage
Op donderdag 5 en vrijdag 6 mei zijn de kantoren van WMD gesloten. Onze klantenservice is op deze dagen telefonisch niet bereikbaar.
Vlag Nederland

Nooddrinkwater voor Oekraïne

Homepage
WMD heeft in totaal ruim 1200 vijfliterflessen gedoneerd aan verschillende hulpacties voor Oekraïne. Het gaat om initiatieven van inwoners uit Drenthe.
Vijfliterflessen drinkwater

WMD vangt Oekraïense vluchtelingen

Homepage
WMD gaat in het kantoor in Hoogeveen onderdak bieden aan 30 Oekraïense vluchtelingen. Volgens de laatste cijfers van de VN zijn er 2,5 miljoen mensen uit Oekraïne op de vlucht. Een deel daarvan komt naar Nederland en ze moeten natuurlijk worden opgevangen. Ook WMD wil hieraan meehelpen en stelt daarom het kantoor in Hoogeveen beschikbaar.

600 vijfliterflessen naar Oekraïne

Homepage
WMD heeft ruim 600 vijfliterflessen gedoneerd aan de hulpactie Drenthe for Ukraine, een initiatief van inwoners uit Wijster, de Krim en Tiendeveen. Deze vijfliterflessen gaan samen met kleding, voeding en medicijnen naar de boerderij van de Drentse Kees Huizinga ten zuiden van Kiev. Hier worden vrouwen en kinderen opgevangen die zijn gevlucht uit andere delen van het land.
Vijfliterflessen drinkwater