Naar inhoud

Zonnige en educatieve dag bij jubileum ROEG!

Homepage
Afgelopen zaterdag was het feest in Nationaal Park Dwingelderveld. Hier vierde het RTV Drenthe-programma ROEG! zijn 10-jarig bestaan. Onze ‘blauwe boswachter’ Peter Bartelds is een van de vaste gezichten in dit programma. Samen met collega Tom Haze was hij erbij. Samen leerden zij de jongste bezoekers meer over het zuiveren van water.
Waterproefje bij jubileum ROEG!

WMD bij jubileum ROEG!

Beleefbosje in Assen feestelijk geopend

Homepage
Bij het Duurzaamheidscentrum in Assen is vorige week het Beleefbosje op feestelijke wijze geopend. Het Beleefbosje is een initiatief van Stichting Het Drentse Landschap, in samenwerking met verschillende partners. WMD heeft bijgedragen aan de informatietafel, waar kinderen en volwassenen meer kunnen leren over ons bijzondere Drentse drinkwater. En we installeren een watertappunt bij het Duurzaamheidscentrum.
Opening Beleefbosje

Mooie samenwerking

Er zijn diverse partners bij dit project betrokken, waaronder: Vereniging van Vrienden van het Asserbos, Waterschap Hunze en Aa’s, Gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap. Wil je meer weten over het Beleefbosje? Je vindt het op de website van Duurzaamheidscentrum Assen.

Foto’s: Omroep Assen en Assenstad.nl

Duurzaamheidscentrum Assen

Feestelijke aftrap Nationale Kraanwaterdag in Hoogeveen

Homepage
Ruim 7.000 kinderen in Drenthe doen vandaag mee aan de Nationale Kraanwaterdag. Dat is een recordaantal. WMD-directrice Vivienne Frankot en directeur Wim van Dijken van Pricoh-school De Morgenster openden de Nationale Kraanwaterdag in Hoogeveen. Dit deden ze samen met de leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van De Morgenster.


Kraanwaterdag 2022

Impressie Nationale Kraanwaterdag 2022

Vmbo-leerlingen steken handen uit de mouwen bij WMD

Homepage
Van een knallend beroepenfeest in een bomvol theater, naar heerlijk werken in de buitenlucht van een waterwingebied. Verschillende enthousiaste Drentse vmbo-leerlingen maakten het mee.
Hoogeveen on stage

Nationale Kraanwaterdag op 28 september

Homepage
Op woensdag 28 september 2022 is het zover! Dan kunnen alle basisscholen, bso’s en sportclubs in heel Nederland weer deelnemen aan de Nationale Kraanwaterdag. Dit jaar staat de dag in het teken van ‘kraanwater, gewoon bijzonder!’. Want is het wel zo vanzelfsprekend dat er altijd schoon water uit de kraan komt? Nee, zeker niet!

Voor de klas op Wereldwaterdag

Homepage
Vandaag is het weer Wereldwaterdag. Op deze internationale dag staan wij stil bij het belang van schoon drinkwater. Veilig drinkwater uit de kraan is in veel landen namelijk niet zo vanzelfsprekend. En dat zou het natuurlijk wel moeten zijn.
Tom Haze voor de klas

Nationale Kraanwaterdag feestelijk geopend

Homepage
Zo’n 12.000 kinderen in Drenthe doen vandaag mee aan de Nationale Kraanwaterdag. Dat is een recordaantal. WMD-directeur Leo Hendriks en wethouder Joop Brink van gemeente Coevorden openden de Nationale Kraanwaterdag in Schoonoord. Dit deden ze samen met de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van CBS De Slagkrooie en CBS De Kiel.

World Cleanup Day

Homepage
Vandaag is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Dat is belangrijk, want het duurt lang voordat zwerfafval verdwenen is als we het niet opruimen. Plastic en glas breken zelfs helemaal niet af. Dit heeft negatieve effecten op de natuur, dier en mens. Het kan de bodem of het water verontreinigen, het trekt ongedierte aan of dieren eten het op of raken erin verstrikt.

Leren over drinkwater met ons leuke lesmateriaal

Homepage
Over de wondere wereld van het drinkwater is van alles te vertellen en te leren. WMD heeft speciaal voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs een mooi aanbod aan lesmateriaal. Gratis te gebruiken en helemaal interactief. Bekijk hier hoe je een spetterende les over drinkwater geeft.

Nationale Kraanwaterdag

Homepage
Op 22 september is de Nationale Kraanwaterdag. Op deze dag ontdekken leerlingen alles over de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Via de onderstaande knop kunnen basisscholen, bso's en sportclubs zich gratis aanmelden. Meld je vóór dinsdag 7 september aan om een gratis lespakket te ontvangen.