Naar inhoud

Werkzaamheden tussenstation Klazienaveen

Homepage
Elke dag zetten wij ons in voor schoon en betrouwbaar drinkwater. Het uitvoeren van werkzaamheden hoort daarbij, want zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst Drenthe van drinkwater kunnen voorzien. Binnenkort starten we met werkzaamheden aan ons tussenstation in Klazienaveen. Dit station werd gebouwd in 1958 en is toe een aan grote opknapbeurt.
Grondwerk

De jaarafrekening ziet er anders uit

Homepage
Binnenkort ontvang je de jaarafrekening over 2023. Die jaarafrekening ziet er anders uit dan voorgaande jaren. We leggen uit wat er is veranderd en wat dit betekent.
Jaarafrekening

Hoog peil grondwater zorgt voor vragen

Homepage
We krijgen veel vragen over mogelijke lekke waterleidingen. Reden is het water dat in kelders en kruipruimtes staat van woningen staat.
Regenval december 2023

Wij wensen je gezellige feestdagen

Homepage
Het team van WMD, de watermakers van Drenthe, wenst jou gezellige feestdagen toe.
Feestdagen 2023

Aangepaste bereikbaarheid rondom de feestdagen

Homepage
Rondom de feestdagen zijn zowel onze telefonische bereikbaarheid als de bezoektijden van ons hoofdkantoor in Assen gewijzigd.
Bereikbaarheid

Aandeelhoudersvergadering op 17 november

Homepage
Vrijdag 17 november vindt er een algemene vergadering van aandeelhouders plaats. Deze start om 15.00 uur in de drinkwaterfabriek van WMD in Annen.

Wil je de vergadering bijwonen?
Neem dan uiterlijk donderdag 16 november om 17.00 uur contact op via directiesecretariaat@wmd.nl.

Drinkwaterfabriek Beilen officieel geopend

Homepage
Met een druk op een rode knop hebben directeur Vivienne Frankot van WMD Drinkwater en directeur Jelle Hannema van Vitens de nieuwe drinkwaterfabriek van WMD in Beilen in werking gesteld. Binnenkort krijgen klanten van WMD rondom Beilen en klanten van Vitens rondom Appelscha drinkwater uit deze nieuwe fabriek.

Nieuwbouw

Het huidige productiestation voor drinkwater in Beilen is in 1946 in gebruik genomen en was aan vervanging toe. Op het terrein is een nieuwe drinkwaterfabriek gerealiseerd. Het is een gebouw met een verhaal. Zo zijn er rondom het gebouw klimplanten geplant. Daarmee wordt de verbinding gemaakt met het beekdal van de Beilerstroom. De bruine baksteen is gekleurd met mangaan dat bij het maken van drinkwater vrij komt. En de cortenstalen wanden symboliseren het ijzer dat in grondwater zit dat wordt gebruikt voor het maken van drinkwater. Naast een nieuw gebouw wordt ook het waterwingebied opnieuw ingericht. Er is meer ruimte voor biodiversiteit. Inmiddels is er een nieuw fietspad aangelegd. Een wens van de inwoners van Beilen.

Beelden van de openingshandeling

Directeur Vivienne Frankot van WMD en Jelle Hannema van Vitens zetten samen de drinkwaterproductie in werking

WMD Waterdag

Homepage
Op zaterdag 9 september zetten we de deuren van de drinkwaterfabriek in Emmen open. Het wordt een dag voor het hele gezin waarop je kan kijken hoe we drinkwater maken. Want wat gebeurt er allemaal in een drinkwaterfabriek? Wat zit er allemaal in zo’n WMD-bus? En waarom is de natuur zo belangrijk voor ons? Ontdek hoe het zit op de WMD Waterdag.

Nieuwe samenwerking met netbeheerders en aannemers voor efficiënte infrastructuurprojecten

Homepage
De netbeheerders Enexis, Coteq, Rendo, Vitens, Waterbedrijf Groningen, WMD en VodafoneZiggo gaan een nieuwe samenwerkingsvorm van 8 jaar aan met aannemers. Deze samenwerking is bedoeld voor de uitvoering van energie-, drinkwater- en telecommunicatiewerkzaamheden in Noord-Oost Nederland.

GROND'G heeft namens de netbeheerders de aanbesteding uitgezet en deze is gegund aan meerdere aannemers. De netbeheerders willen door deze samenwerking beter voorbereid zijn op uitbreidingen en onderhoud van hun netten, en ze willen deze taken efficiënt en klantgericht uitvoeren. Daarmee moet worden voorkomen dat er in straten te vaak wordt gegraven. Vanwege de energie- en watertransitie is de verwachting dat er in 1 op de 3 wegen gegraven moet worden om het leidingnet aan te passen. Werkzaamheden van de netbeheerders worden gecombineerd. De samenwerking gaat in op 1 november 2023.
Samenwerking GRONDG groepsfoto

Jeroen Regtuijt en Gerard Kremer treden toe tot raad van commissarissen

Homepage
Op de aandeelhoudersvergadering van 16 juni zijn Jeroen Regtuijt en Gerard Kremer benoemd als lid van de raad van commissarissen.
vlag