Naar inhoud

Inspelen op klimaatverandering

Homepage
In ons waterwingebied Kruidhaars (bij Sleen) leggen we een slenk aan in het landschap. Dat doen we om ervoor te zorgen dat niet al het gevallen regenwater direct wordt afgevoerd, maar juist wordt vastgehouden in het gebied. Zo spelen we in op klimaatverandering; de steeds regelmatiger voorkomende natte en extreem droge perioden. Zie het als een appeltje voor de dorst.
Kruidhaars (waterwingebied)

Aanmelden kan nog!

Homepage
Het schooljaar nadert zijn einde en de vakanties staan aan de rand van beginnen. Is jouw klas of bso al ingeschreven voor de Nationale Kraanwaterdag? Vergeet niet om je aan te melden, het kan nog steeds!
Kraanwaterdag 2024

Voorschot

Homepage
Onze klanten ontvangen 4 keer per jaar een rekening voor hun drinkwater. In januari is dat de jaarafrekening en het voorschot voor januari tot en met maart. In april het voorschot tot en met juni en in juli het voorschot tot en met september. In oktober ontvang je de rekening voor het voorschot tot en met december. Dat voorschot bepalen we op basis van je watergebruik in het afgelopen jaar. Ieder jaar in december vragen we je de werkelijke meterstand aan ons door te geven en kijken we wat je daadwerkelijk hebt afgenomen. Zo betaal jij altijd het juiste bedrag.
Kraanwater

Watertoren Coevorden krijgt alsnog een nieuwe eigenaar

Homepage
WMD Drinkwater heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor de watertoren in Coevorden. Het is bouwbedrijf Buursema uit Erm. Buursema wil van de watertoren een appartement maken. Daarmee is het WMD alsnog gelukt om een nieuwe eigenaar te vinden en de watertoren een nieuwe functie te geven.
De watertoren is een icoon voor veel inwoners van Coevorden. Maar zeker ook industrieel erfgoed. De watertoren doet echter al sinds de jaren tachtig geen dienst meer. WMD doet het onderhoud. Dat de toren geen functie meer heeft is jammer.
Watertoren Coevorden

Even wat info over de watertoren van Coevorden

De Watertoren Coevorden dateert uit 1914. Hij is 32,5 meter hoog en heeft een waterreservoir met een inhoud van 150.000 liter water. De toren staat op een bijzondere plek in Coevorden. Hij is gebouwd op de voormalige vestingwallen binnen het beschermde stadsgezicht van Coevorden. De watertoren van Coevorden is gelegen in het hart van een rotonde die toegang geeft tot het ‘Van Heutszpark’. Het park ligt buiten de stadsgracht aan de noordzijde van de stad. Het park en het noordelijke deel van het centrum vallen onder het beschermd stadsgezicht van Coevorden. De watertoren van Coevorden is een waardevolle herinnering aan een bepaalde periode uit onze drinkwatergeschiedenis. Met zijn ruim 32,5 meter hoogte zorgde de toren er voor dat het leidingwater overal kon komen.

Werkzaamheden in Kruidhaars (bij Sleen)

Homepage
Op woensdag 5 en donderdag 6 juni voert Enexis werkzaamheden uit aan de elektriciteitsaansluiting van onze drinkwaterfabriek in Kruidhaars. Vanwege die werkzaamheden is het mogelijk dat er tijdelijk geen water uit de kraan komt.
Werkzaamheden

Aandeelhoudersvergadering op 14 juni

Homepage
Vrijdag 14 juni vindt een openbare algemene vergadering van aandeelhouders plaats. Deze start om 13.00 uur bij WMD aan de Lauwers 3 in Assen. Hieronder kun je alvast de agenda bekijken.
Vlag WMD

Update hack bij AddComm

Homepage
AddComm, een leverancier die voor WMD onder andere rekeningen per post en per e-mail naar klanten verstuurt, is het doelwit geworden van een cyberaanval. Hierbij zijn  gegevens van WMD-klanten ingezien. AddComm heeft na het vaststellen van de cyberaanval actie ondernomen. Het bedrijf heeft ons na onderzoek bevestigd dat onze klantgegevens veilig zijn gesteld en dat de kans op misbruik heel klein is. 
Wees alert op phishingmails

Breuk waterleiding Emmen

Homepage
In het centrum van Emmen is zondagavond 26 mei een breuk ontstaan in een waterleiding. In dit nieuwsbericht lees je de actuele stand van zaken.
Werk aan de waterleiding

Sssjjjttt...

Homepage
𝗢𝗼𝗴𝘃𝗲𝗿𝗯𝗹𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻𝗱 🤩
Het is een drukte van jewelste in onze natuur. Het voorjaar is 'aan' en dat betekent dat er zich veel jonge dieren (en hun ouders) in onze waterwingebieden bevinden. Denk aan tal van weidevogels en hun kuikens, reeën en hun kalfjes, dassen en bevers. En dan hebben we het nog niet eens over de planten die er groeien en de bloemen die er bloeien: de natuur laat zich van haar mooiste kant zien!
Sssjjjttt..

Aangepaste bereikbaarheid rondom Hemelvaart

Homepage
Rondom Hemelvaart zijn zowel onze telefonische bereikbaarheid als de bezoektijden van ons kantoor in Assen gewijzigd.
Hemelvaart