Naar inhoud

Aandeelhoudersvergadering op 16 juni

Homepage
Vrijdag 16 juni vindt een openbare algemene vergadering van aandeelhouders plaats. Deze start om 15.00 uur bij WMD aan de Lauwers 9 in Assen. Hieronder kun je alvast de agenda bekijken.
vlag

Vivienne Frankot benoemd tot bestuurder WMD

Homepage
Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) hebben de aandeelhouders Vivienne Frankot benoemd tot directeur-bestuurder van WMD.

WMD zoekt nieuwe watermakers

Homepage
Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend.

Lisette van Breugel treedt toe tot raad van commissarissen

Homepage
Op de aandeelhoudersvergadering van 18 november is Lisette van Breugel benoemd als lid van de raad van commissarissen.
Lisette van Breugel

WMD investeert miljoenen in Drents drinkwater

Homepage
De komende jaren investeert WMD gemiddeld jaarlijks zo’n 36 miljoen euro in de drinkwatervoorziening in de provincie. Het gaat om investeringen in nieuwe zuiveringsinstallaties, modernisering en nieuwbouw van productiestations, groene energie, digitalisering en de zoektocht naar nieuwe bronnen voor de toekomst. De investeringen zijn nodig om ook de komende jaren topkwaliteit drinkwater te kunnen leveren.

Deze investeringen hebben ook consequenties voor de drinkwatertarieven, die gemiddeld 2 euro per maand zullen stijgen. Onderaan dit bericht vind je een duidelijk overzicht van de opbouw van de drinkwatertarieven en de gemiddelde prijs voor een Drents gezin.

Vrijdag hebben de aandeelhouders van WMD, 11 gemeenten en de provincie Drenthe, ingestemd met de nieuwe tarieven voor drinkwater in 2023. Voor 1000 liter (1m3) drinkwater betaalt een klant van WMD komend jaar 0,85 euro. Dat is exclusief 9% btw en belasting op leidingwater (BOL). Het vastrecht wordt 83,40 euro. De verhoging van de drinkwaterprijs komt neer op gemiddeld zo’n 2 euro per maand. Dit is afhankelijk van de samenstelling en omvang van het gezin en het verbruik.

Bekijk tarieven

Wat betekent dit voor jou?

Benieuwd naar de impact van de investeringen op jouw drinkwaterprijs? Op onderstaande afbeeldingen brengen we het zo duidelijk mogelijk in kaart. In het eerste figuur zie je hoe de drinkwaterprijs is opgebouwd. Hierbij is uitgegaan van het drinkwatergebruik van een gemiddeld Drents gezin. In het tweede figuur zie je een rekenvoorbeeld van de verwachte stijging de komende jaren.

 

Aandeelhoudersvergadering op 18 november

Homepage
Vrijdag 18 november vindt een openbare algemene vergadering van aandeelhouders plaats. Deze start om 15.00 uur bij WMD aan de Lauwers 3 te Assen.
vlag

Feestelijke aftrap Nationale Kraanwaterdag in Hoogeveen

Homepage
Ruim 7.000 kinderen in Drenthe doen vandaag mee aan de Nationale Kraanwaterdag. Dat is een recordaantal. WMD-directrice Vivienne Frankot en directeur Wim van Dijken van Pricoh-school De Morgenster openden de Nationale Kraanwaterdag in Hoogeveen. Dit deden ze samen met de leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van De Morgenster.


Kraanwaterdag 2022

Impressie Nationale Kraanwaterdag 2022

Nieuwsbrief Balans

Homepage
WMD werkt al jaren samen met de landbouw met als doel het reduceren van de uitspoeling van nitraat en residuen van gewasbeschermingsmiddelen in het diepe grondwater. WMD gebruikt het grondwater in de verschillende grondwaterbeschermingsgebieden in Drenthe om er drinkwater van maken.

WMD vindt de residuen terug in het grondwater. Vaak zijn middelen of mest al zo'n 30 tot 40 jaar geleden gebruikt. Als drinkwaterbedrijf moeten we extra investeren in zuivering om het er weer uit te halen.

Dag van de Bouw

Homepage
Ruim 500 bezoekers kwamen op de Dag van de Bouw een kijkje nemen op de bouwplaats in Beilen. Hier bouwt WMD een nieuw drinkwaterproductiestation. Samen met aannemers Brands Bouw, Van Haarst, Rook Pijpleidingbouw en Beenen openden we voor een keer de bouwhekken.

‘Pannenbier’ bij drinkwaterfabriek van WMD in Beilen

Homepage
Het hoogste punt van de bouw van de nieuwe drinkwaterfabriek van WMD in Beilen is bereikt. Deze waterfabriek zorgt straks voor drinkwater in de regio rondom Beilen. Maar ook bij klanten van collega waterbedrijf Vitens in het Friese grensgebied bij Appelscha komt vanaf het voorjaar van 2023 Drents drinkwater uit Beilen uit de kraan.

Naar goed gebruik, organiseerde WMD op donderdag (16 juni) een barbecue om alle medewerkers op de bouw te bedanken. Leo Hendriks, directeur WMD: ‘Vanwege de schaarste aan alles is het in deze tijd niet eenvoudig om een project van deze omvang uit te voeren. We zijn daarom extra trots dat de aannemers en hun medewerkers samen met de medewerkers van WMD dit hoogste punt zo snel hebben bereikt.’ WMD werkt hierin samen met Vitens.