Naar inhoud

Het drinkwater op peil houden

Het drinkwater op peil houden

‘Binnen de sector Productie zorgen we ervoor dat er voldoende water in de waterreservoirs zit.’ Een verantwoordelijke taak waar veel werk achter zit. Eddy is machinist binnen productie en is dagelijks in de weer de drinkwatervoorraden in de hele provincie op peil te houden. Hij geniet van de afwisseling, het onverwachte en het vinden van nieuwe oplossingen in zijn werk.

De pieper gaat

De pieper gaat

‘In de provincie hebben we 12 productiestations. Daar vind je onder andere de reservoirs waarin de drinkwatervoorraad voor het hele gebied zit. Overdag gaat er meer water uit dan we produceren, maar ‘s nachts is dat juist andersom. Daarom houden we dit 24 uur per dag in de gaten. Zelf werk ik voornamelijk tijdens kantooruren en heb ik eens per 6 weken storingsdienst.’ Tijdens het interview gaat de pieper af. Er is een storing. Eddy’s collega zoekt uit waar de melding vandaan komt en wat er aan de hand is. ‘Als bijvoorbeeld een van de kelders een laag waterniveau heeft, is er werk aan de winkel.’

Op papier en in de praktijk

Op papier en in de praktijk

Eddy’s werk gaat verder dan storingen. Hij houdt zich bezig met het toepassen van nieuwe oplossingen en apparatuur en hij voert onderhoudswerkzaamheden uit. ‘Het in bedrijf nemen van procesonderdelen en het opstarten van nieuwe projecten vind ik het leukst aan mijn werk. Dan krijg je het van a tot z mee. Ik bereid een project eerst op papier voor en werk het uit in een rapport. Op dit moment ben ik bezig met een proefinstallatie voor een uitbreiding in Noordbargeres. Ik begeleid het project en doe de doorontwikkeling van de techniek. In een ander project zijn we actieve koolfiltratie aan het testen. Recent hebben we een stofje ontdekt dat verwijderd moet worden. Samen met andere techneuten en ontwikkelaars zijn we aan het kijken of die proefinstallatie werkt.’

Eind goed, al goed

Eind goed, al goed

‘Het is een breed takenpakket, ik doe zowel technische handelingen als kantoorwerk. Het zorgt voor veel afwisseling en ik krijg de vrijheid om het zelf in te plannen. Omdat geen dag hetzelfde is en je niet weet wat je ‘s middags nog doorkrijgt, moet je kunnen improviseren en gebruikmaken van je kennis en ervaring. Een acute calamiteit zoals een productiestation dat is uitgevallen waardoor de productie helemaal stil ligt, is echt een uitdaging. Soms ben ik dan pas om 19.00 uur thuis. Maar als we de problemen van die dag hebben opgelost en alles weer goed werkt, heb ik een geslaagde dag.’