Naar inhoud

Werkzaamheden bij Vriezerbrug in Tynaarlo

Terug naar overzicht

5 maart 2024

Vriezerbrug 2024

WMD Drinkwater gaat bij de Vriezerbrug in Tynaarlo aan de slag met de waterleiding. Daardoor kunnen inwoners van Tynaarlo te maken krijgen met weinig tot geen waterdruk. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de nacht van 14 op 15 maart.

De waterleiding openmaken

Om de precieze locatie vast te stellen gaat WMD de drinkwaterleiding bij de Vriezerbrug open maken. In de berm van het kanaal wordt meetapparatuur in de waterleiding gebracht. Met deze apparatuur wordt de exacte locatie van de drinkwaterleidingen vastgesteld. Als de meting klaar is, dan wordt de drinkwaterleiding weer gerepareerd. De exacte plek van de leiding is van belang om te voorkomen dat bij de aanleg van een fietstunnel op een later tijdstip de drinkwaterleiding wordt beschadigd. Vanwege deze werkzaamheden wordt één van de twee transportleidingen voor drinkwater op 14 maart vanaf 21.00 uur ’s avonds afgesloten.

Bruin water

Het is mogelijk dat het water soms bruin van kleur is. Dit komt door wervelende ijzerdeeltjes en is niet schadelijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in je wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voordat je de wasmachine aanzet.

Lees meer