Nestje torenvalken compleet

Met 5 eitjes is het broedsel van ons torenvalkenpaartje in Hoogeveen compleet. Hoog boven in de watertoren broedt het vrouwtje op de eieren. Ondertussen wordt ze verzorgd door meneer Torenvalk

Live meekijken

Nu het nest compleet is, kan het paartje maar beter genieten van de rust, want over 3 weken bedelen er hongerige snaveltjes om voedsel. Nou ja, rust… Er gebeurt genoeg bovenin de watertoren. Zo bracht het mannetje laatst geen muis, maar een vogeltje mee voor de lunch. Een lekkere traktatie die mevrouw Torenvalk maar wat graag van hem aannam. Volg de avonturen van de torenvalken live via Beleef de Lente.

Voorzichtig eieren rollen

Via de webcam zie je mevrouw Torenvalk af en toe rollen met de eieren. Dit doet ze heel voorzichtig. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de kuikens dat ze de eieren af en toe draait. Ook verwisselt de trotste, aanstaande moeder al rollend de positie van de eieren in het nest. Zo verdeelt ze de temperatuur zo gelijk mogelijk over haar toekomstige kroost.

Watertorenvalken

Op een hoogte van 28 meter zit een nestkast in de watertoren van Hoogeveen. Daar hoog bovenin hebben de torenvalken prachtig uitzicht over de stad en het waterwingebied van WMD. Met het Bentickspark vlakbij hebben ze een perfect jachtterrein. Via de livestream op Beleef de Lente volg je de torenvalken op de voet.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.