0592 854 550

De tap gaat open in Assen

Op Nationale Kraanwaterdag, 23 september, krijgt Assen er een nieuw openbaar watertappunt bij. De watertap staat op een centrale plek op landgoed Valkenstijn. Iedereen kan hier vers en gezond Drents drinkwater tappen. Vanaf 14.30 uur zijn kinderen welkom voor een workshop over water. Om 15.00 uur gaat het water stromen en kunnen de kinderen hun bidons vullen.

Minder zwerfafval

Bij de WMD watertap kunnen mensen hun eigen herbruikbare bidon of flesje makkelijk en snel vullen. We beperken daarmee de hoeveelheid plastic afval en zwerfvuil. Water is het gezonde alternatief voor frisdrank.

Op Kraanwaterdag start ook een subsidieregeling. Scholen kunnen 75% van de kosten van een watertap vergoed krijgen. Met de WMD binnentap maken we water drinken op school leuk en makkelijk.

Nationale Kraanwaterdag

Voor de meeste kinderen is het vanzelfsprekend dat er drinkwater uit de kraan komt. Waar komt ons drinkwater eigenlijk vandaan? Hoe wordt het gezuiverd en hoe kunnen we er slimmer mee omgaan? Met een kraanwaterles ontdekken leerlingen alles over water. Bijna 7000 klassen doen mee.

Minister Cora Van Nieuwenhuizen geeft de landelijke aftrap op basisschool de Taaltuin in Schiedam.

Woensdag 23 september organiseren alle Nederlandse drinkwaterbedrijven samen Nationale Kraanwaterdag.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.