Naar inhoud

Prefab meterkast

Nieuwe aansluiting

De ontwikkelingen in de bouw, gaan sneller dan ooit. Er wordt steeds meer en steeds sneller gebouwd. Voorzieningen – denk aan elektriciteit en water – zijn steeds meer en sneller nodig. Vanaf 1 mei wordt gebruik gemaakt van een prefab meterkast als de vernieuwde standaard-aansluitwijze. Een slimmer, veiliger en duurzamer alternatief voor tijdelijke voorzieningen.

Prefab meterkst

Eerst aansluiten, dan bouwen

Drinkwaterbedrijven hebben – samen met netbeheerders, grote bouwers en aannemers – de toepassing van de prefab meterkasten in de ruwbouwfase van nieuwe woningen mogelijk gemaakt. Dit betekent dat een totaalconcept wordt geplaatst waardoor infra- en aansluitleidingen al voor aanvang van de bouw aanwezig zijn ín de woning. Van de initiatie van het project tot en met de transitie naar een standaard meterkast. De prefab meterkasten zijn Kiwa gecertificeerd en voldoen aan alle (veiligheids)normen.

Voordelen op een rijtje

  • geen last van graafwerk;
  • nutsvoorzieningen direct beschikbaar;
  • bespaart materieel en materiaal;
  • voorspelbaar aansluitproces.

 

Prefab meterkast aanvragen
Het aanvragen van een prefab meterkast gaat via Mijnaanlsuiting.nl. Doe dit zo vroeg mogelijk. De aanvraag wordt doorgestuurd naar WMD, waarna een afspraak wordt gemaakt om – via de aannemer – zowel elektriciteit als water in een keer aan te komen sluiten. Door ondergrondse werkzaamheden te combineren, werken we GROND’G samen met onze partners in ondergrondse infrastructurele werkzaamheden. Niet alleen duurzamer, maar ook goedkoper en geeft minder overlast en schade.

Prefab meterkast, GROND’G geregeld!

Naar Mijnaansluiting.nl