Meterafspraak verplaatsen

WMD vervangt uw watermeter om de 10 tot 12 jaar. Dat is een gratis service. Wij sturen een e-mail of brief met de datum en het tijdstip waarop onze monteur de meter komt vervangen.

Afspraak verplaatsen

Heeft u een bericht ontvangen met een afspraak voor het vervangen van uw watermeter, maar het tijdstip komt niet goed uit?

Dan kunt u hier de afspraak verplaatsen.

Watermeter

Coronavirus

Ontvangt u op dit moment liever geen bezoek aan huis? Of behoort één van uw huisgenoten tot de risicogroep? Dan kunt u de afspraak afzeggen. Bel tijdens kantooruren onze klantenservice T 0592 – 854 550.

Seintje

Hoe vervelend is het om een afspraak te vergeten. Als wij uw mobiele telefoonnummer hebben, dan sturen we een dag voor de afspraak een seintje. Een geheugensteuntje met de datum en het tijdstip van de afspraak.

Liever geen sms?
Neem dan contact op met onze klantenservice.

Seintje; sms met de datum en het tijdstip.

Watermeter

Elke keer als u de kraan opendraait, gaat de watermeter lopen. De meter houdt bij hoeveel water u gebruikt.

Wij gebruiken de stand op de watermeter om uw rekening te maken. Het is belangrijk dat die meterstand klopt. Daarom vervangen we regelmatig en gratis de watermeter. U betaalt dan voor het water dat u echt heeft gebruikt.

Een gecertificeerde werkplaats reviseert de meters en maakt ze geschikt voor hergebruik.

Onze monteurs hebben een legitimatiebewijs. Vraag ernaar.

Vraag en antwoord

Krijg ik een slimme watermeter?

Op dit moment plaatst WMD geen slimme meters bij huishoudens. De voordelen wegen nog niet op tegen de hoge kosten. Wij onderzoeken wel de mogelijkheden en volgen de technologische ontwikkelingen. We verwachten dat de prijs van de slimme watermeter nog zal dalen.

Met een slimme watermeter

  • Hoeft u zelf geen meterstanden meer door te geven.
  • Heeft u meer inzicht in uw verbruik.
  • Spoort u sneller lekken op.

Om ervaring op te doen met de beschikbare technieken doet WMD een proef bij 100 zakelijke klanten.

Hoe wordt de watermeter vervangen?

Het vervangen van de watermeter duurt ongeveer 15 minuten. U heeft dan even geen water.

Het is belangrijk dat de monteur genoeg ruimte heeft om de watermeter te plaatsen. Zorgt u ervoor dat de watermeter goed bereikbaar is? De monteur kan dan zijn werk snel uitvoeren.

De monteur geeft u een kaart met de stand van de oude watermeter. Deze meterstand staat ook op de jaarafrekening. Om fouten te voorkomen is het belangrijk deze meterstand te controleren.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.