Lage waterdruk door extreem hoog watergebruik.

We vragen u dringend om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken. Blijf wel voldoende water drinken en blijf uw handen wassen.  Lees verder

0592 854 550

Volg de watertorenvalken

Hoog boven in de watertoren van Hoogeveen woont een paartje torenvalken. Ze zijn dit jaar ook te volgen op Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Torenvalken komen hier al meer dan 30 jaar om te broeden. Meestal met goed resultaat. Ook in 2020? Geniet van de belevenissen. Veel plezier!

We maken regelmatig een filmpje met een samenvatting van de beelden. Bekijk alle filmpjes op Beleef de Lente. Als alle omstandigheden net zo gunstig zijn als vorig seizoen, dan belooft het weer een mooie tijd te worden.

Nieuwe camera

Vorig jaar zaten de valken nét uit beeld. Maar dit jaar is dat hopelijk opgelost. We hebben een nieuwe camera in de nestkast. Luc Enting, bekend van de film WILD over dieren op de Veluwe, helpt ons de torenvalken mooi in beeld te krijgen. Zo kunnen we allemaal nog meer genieten.

De torenvalken hebben misschien wel het mooiste uitzicht van Drenthe. Met vrij zicht over de stad, het Bentinckspark én het waterwingebied van WMD.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.