0592 854 550

Het verhaal van Hans

‘Twintig jaar geleden werd ik als ICT-docent ingehuurd. Al snel vroeg WMD of ik niet op de ICT-afdeling wilde werken. Hierdoor kreeg ik de kans om de dingen die ik aan anderen uitlegde, zelf in de praktijk te brengen. Toen ik werd aangenomen had WMD nog een eigen ICT-afdeling. Inmiddels is dat behoorlijk veranderd.’

GiGA

‘De afdeling, nu bekend als GiGA, opereert als een Shared Service Center. Dat houdt in dat we werken voor WMD, Waterbedrijf Groningen en het laboratorium WLN.

We doen technisch beheer van zowel hard- als software. De collega’s die bezig zijn met de hardware zorgen er bijvoorbeeld voor dat de computers het doen en internetverbindingen altijd werken. Daarnaast houden ze zich ook bezig met het beveiligen van het netwerk. Dat wordt steeds belangrijker.’

Bewaren of verwijderen

‘Als informatieadviseur ICT adviseer ik de organisaties over ontwikkelingen op ICT-gebied en kijk ik hoe we deze het beste kunnen toepassen.

Nu houd ik me met name bezig met projecten rondom documentopslag. Dat is door de opkomst van software als SharePoint en diverse Cloud oplossingen sterk in beweging.

Documenten en informatie bewaren is niet zo moeilijk. Maar controle en grip houden op dat wat bewaard en gedeeld moet worden en dat wat juist niet bewaard mag worden is een interessante uitdaging.

Deze projecten maken het aantrekkelijk om bij WMD te werken. We zijn constant in beweging, omdat we meegaan met de laatste ontwikkelingen.

Verschillende mensen

Het leuke aan mijn werk op de ICT-afdeling is dat ik met veel collega’s in contact kom. Bij WMD werken een heleboel verschillende mensen.

Iedereen helpt elkaar en heeft een positieve insteek. We steken hier onze handen uit de mouwen. Dat zie je door de hele organisatie heen. Ik denk dat dat ook kenmerkend is voor een bedrijf dat met zijn voeten in de klei staat.’

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.