0592 854 550

WMD watertap midden in Zuidlaren

Wethouder Henk Lammers opent donderdag 12 juli op de Kleine Brink in Zuidlaren een nieuw watertappunt. Dorstige mensen kunnen er gratis drinkwater tappen. Het biedt daarmee een gezond alternatief voor frisdrank. Bovendien moedigt het tappunt aan om dat plastic flesje niet meteen weg te gooien, maar vaker te gebruiken. Het tappunt is gemakkelijk te bereiken. Het ligt midden in het dorp en er komen drukke fiets- en wandelroutes samen, vanuit de richtingen De Groeve, Annen en Vries.

 

WMD 80 jaar

WMD bestaat 80 jaar en trakteert iedere gemeente op een watertappunt. Bij de watertap kunnen mensen hun flesjes bijvullen met Drents drinkwater. Vers uit het waterleidingnet.

Een gezond, duurzaam én gastvrij initiatief. Directeur Leo Hendriks: ‘We hopen dat dit de start is van nog veel meer tappunten in Drenthe’.

Duurzaam en gastvrij

Wethouder Henk Lammers is om meerdere redenen enthousiast over het watertappunt: ‘Drents drinkwater is inderdaad gezond en het tappunt voorkòmt dat we als maar nieuwe plastic flesjes moeten kopen.

Maar daarnaast is het een mooie voorziening voor toeristen. Misschien niet spectaculair, maar wel een sympathiek onderdeel van ons toeristisch aanbod. En het biedt ons allemaal iets dat puur en zuiver is. Ook dat is mooi.’