WMD vervangt gietijzeren leidingen

WMD vervangt de komende jaren gietijzeren transportleidingen uit 1948 bij diverse spoorwegkruisingen in Assen. Op 3 plekken in Assen worden nieuwe HPE-leidingen gelegd. De eerste vervanging startte afgelopen november bij de spoorwegkruising aan de Dr. Anton Philipsweg. De oude gietijzeren leidingen zijn gerooid.

Unieke klus

Projectleider Roelof is trots dat de 1e van de 3 projecten bijna is afgerond. ‘Het unieke aan deze klus, is dat er onder het spoor moet worden geboord door middel van een vijzelboring. Dat maak je maar eens in de 10 tot 15 jaar mee’.

Al bijna 40 jaar gehaktballen

Een deel van de werkzaamheden, het maken van doorverbindingen op de bestaande transportleiding, vond ’s nachts plaats. Roelof zorgde, zoals hij al bijna 40 jaar doet, voor gehaktballen voor de mannen die aan het werk waren. Omwonenden werden vooraf geïnformeerd over de boringen en de nachtelijke werkzaamheden.

Controleren of het spoor niet omhoog komt

Aannemer Klarenbeek heeft een beschermende GVK mantelbuis van 616 mm aangelegd, waarna de watervoerende HPE-buis erin is geplaatst. In totaal was de boring maar liefst 42 meter lang en werd er gewerkt in een gat van 4 meter diep. Dat leverde mooie plaatjes op. Ondertussen hield ProRail continu een oogje in het zeil om te controleren of het spoor niet omhoog kwam door de ondergrondse boring. Opnieuw een project, waar we als WMD trots op kunnen zijn!

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.