WMD heeft voldoende water op voorraad

De huidige hittegolf heeft gevolgen voor het waterverbruik in Drenthe. Als het warmer wordt merkt Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) dat vrijwel direct aan het watergebruik: dat neemt toe naarmate de temperatuur stijgt. De voorraad van de WMD is op grote pieken berekend en er is voldoende water in de waterkelders.

40% meer
In Drenthe produceert WMD gemiddeld ruim 85.000 m³ water per dag. Tijdens de hittegolf is de watervraag gestegen naar ruim 120.000 m³ per dag.  WMD levert en produceert op dit moment zo’n 40% meer drinkwater dan op een gemiddelde dag.

Watergebruik
Warm weer heeft altijd gevolgen voor de manier waarop we met water omgaan. Op een gemiddelde dag gebruikt de gemiddelde Drentse klant zo’n 120 liter water per dag. Op warme dagen stijgt het watergebruik. Dan wordt het meeste water gebruikt tussen 07.00 en 09.00 uur ‘s ochtends en tussen 18.00 en 22.00 uur ‘s avonds. Een zwembadje voor de kinderen, flessen vol verkoelend water op tafel, een keer extra douchen én dorstige planten.

Drink regelmatig water
In het Nationaal Hitteplan van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), staat dat het belangrijk is water te drinken, ook als mensen geen dorst hebben. Door de hitte wordt ongemerkt veel vocht verloren door transpiratie. Dorstgevoel treedt op wanneer meer dan 2% van uw lichaamsgewicht aan water wordt onttrokken aan de weefsels. Het lichaam heeft dan al een tekort aan vocht. Wacht dus niet tot u dorst krijgt, maar drink regelmatig een glas kraanwater.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.