0592 854 550

Werk aan de waterleiding Zuidwolde

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start begin juli met het vervangen van bijna zes kilometer waterleiding in Zuidwolde en omgeving. Deze leidingen zijn aan het einde van hun technische levensduur en worden vervangen om het netwerk betrouwbaar en veilig te houden. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden tot begin november.

Werk in uitvoering
De activiteiten kunnen mogelijk hinder voor verkeer en omwonenden veroorzaken. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken voert aannemer Bam Infra het werk gefaseerd uit aan de Hoogeveenseweg, Noorderweg, Hoofdstraat, Steenbergeresweg, Steenbergen,Steenbergerweg, Beatrixplantsoen, Meppelerweg en Zuidwoldigerweg in Hoogeveen.

Informatie
De bewoners ontvangen vooraf een informatiebrief. Tijdens de werkzaamheden zal WMD de levering van water een aantal momenten onderbreken. Klanten ontvangen hierover tijdig bericht. Bij de servicebussen zijn gratis flessen drinkwater beschikbaar.

Watertoevoer
Tijdens de werkzaamheden is er kans op lagere waterdruk. Ook kan er even troebel water uit de kraan komen. Dit wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes die in het water bewegen door een veranderende stroomrichting. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voor gebruik van de wasmachine.

Waterleiding
WMD werkt voortdurend aan een goed werkend waterleidingnet. Dat brengt helaas, zo nu en dan overlast met zich mee. Opgebroken straten, modder, tijdelijk minder of soms zelfs geen water. Toch is het noodzakelijk. WMD streeft naar een constante en duurzame kwaliteit van drinkwater. Om dat water bij u thuis te krijgen is een goed werkend leidingstelsel van groot belang. Zo kunnen de inwoners van Zuidwolde ook de komende tientallen jaren rekenen op schoon en betrouwbaar drinkwater.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.