Werk aan de waterleiding in Schoonoord

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start eind februari met het renoveren van 1,5 kilometer waterleiding in de Oude Molenstraat, Havenstraat en Kerklaan in Schoonoord. Storingen in deze leiding hebben voor veel overlast gezorgd. Tijdens de werkzaamheden is de kans op storingen aanwezig, maar vanaf begin juni mogen de bewoners rekenen op de continue levering van drinkwater.

Informatie
De bewoners ontvangen vooraf een informatiebrief. De werkzaamheden kunnen mogelijk enige hinder voor verkeer en omwonenden veroorzaken. Vanzelfsprekend zal aannemer Visser Smit Hanab proberen de overlast tot een minimum te beperken.

Drinkwater
Tijdens de werkzaamheden zal WMD de levering van water een aantal momenten onderbreken. Klanten ontvangen hierover tijdig bericht. Bij de servicebussen zijn gratis flessen drinkwater beschikbaar.

Uw watertoevoer
Tijdens de werkzaamheden is er kans op lagere waterdruk. Ook kan er even troebel water uit de kraan komen. Dit wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes die in het water bewegen door een veranderende stroomrichting. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voor gebruik van de wasmachine.

Waterleiding
WMD werkt voortdurend aan de waterleiding. Dat brengt helaas, zo nu en dan, overlast met zich mee. Opgebroken straten, modder, tijdelijk minder of soms zelfs geen water. Toch is het noodzakelijk. WMD streeft naar een constante en duurzame kwaliteit van drinkwater. Om dat water bij u thuis te krijgen is een goed werkend leidingstelsel van groot belang.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.