0592 854 550

WereldWaterdag

WereldWaterDag op 22 maart is een internationale dag in het teken van water. Op deze dag worden wereldwijd verschillende evenementen georganiseerd. We gebruiken in Nederland gemiddeld 120 liter drinkwater per persoon per dag. Je draait gewoon de kraan open. Heel normaal. Maar dat is niet overal op de wereld het geval.

Aandacht voor water

De Verenigde Naties heeft 22 maart uitgeroepen tot WereldWaterDag om wereldwijd aandacht te besteden aan de waterproblematiek.  Dit jaar heeft de dag als thema ‘Niemand achter laten’.

De wereld verandert en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, ook voor waterbeheer. Klimaatverandering, bevolkingsgroei en economische ontwikkelingen vragen om duurzame oplossingen om de wereld toekomstbestendig te maken.

 

Lekkerste kraanwater

Kraanwater in Nederland is duurzaam en behoort tot de beste van Europa. Toch worden per dag ongeveer 1 miljoen plastic waterflesjes verkocht. Een groot deel hiervan belandt in de natuur. Waarom water drinken dat verpakt en over de weg vervoerd moet worden?

Om daar aandacht voor te vragen proefde een deskundige jury water uit de 20 grootste steden. Op WereldWaterDag is de winnaar bekend gemaakt.