Waterverbruik vliegt omhoog

De Oranjevrouwen zijn er zondag helaas niet in geslaagd om voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen te worden. De ploeg verloor de WK-finale in Lyon met 2-0 van topfavoriet de Verenigde Staten.

Ook in Drenthe zaten een heleboel mensen aan de buis gekluisterd. In die tijd gaan ze niet of nauwelijks naar de wc of naar de keuken om de kraan te gebruiken. Zo’n wedstrijd beïnvloedt het drinkwaterverbruik enorm.

Hoeveel water?

Op zondag is er in Drenthe ongeveer evenveel water gebruikt als op een normale zondag.  Alleen was de verdeling door de wedstrijd totaal anders. Voor het duel gaat iedereen nog even snel naar de wc.

Tot de rust volgt een dip in het waterverbruik. Direct na het fluitsignaal vliegt het waterverbruik omhoog. Iedereen rent dan snel naar het toilet of naar de keuken om maar niets van de wedstrijd te missen.

Kom je ook naar de WMD Waterdag?

Hoe maak je drinkwater en wat komt daar allemaal bij kijken? Dat laten we graag zien in Hoogeveen op zaterdag 13 juli. Een dag voor het hele gezin.

De Vos van Steenwijklaan 71
10.00 tot 16.00 uur
Toegang gratis

Spits in de waterleiding

Net als de snelwegen kent ons waterleidingnet spitsuren. De spits in het waterleidingnet begint rond zes uur ‘s ochtends. Mensen gaan douchen, tandenpoetsen en naar de wc.

Ook ’s avonds tussen vijf en acht uur is het een drukte van belang. Dan wordt er gekookt en wasjes worden gedraaid. ’s Avonds voor het naar bed gaan is er weer een piekje te zien.

Bij een piek staan de pompen op volle toeren te draaien. Dit proces is volledig geautomatiseerd. Zo komt er voor iedereen op elk moment voldoende water uit de kraan.

 

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.