Watertorenvalken op Beleef de Lente

Onze Drentse watertorenvalken zijn nu te volgen op Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Geniet mee met het liefdesleven van de torenvalken. Gisteren is het eerste ei gelegd! Ons vrolijke valkenpaartje zorgt vast voor welkome afleiding de komende tijd.

Mevrouw streep en meneer stip

De torenvalken leven hoog bovenin de watertoren van Hoogeveen. Mevrouw heeft haar draai al helemaal gevonden en geniet van het uitzicht. Meneer voert ijverig proviand aan. Samen kletsen ze wat bij voordat ieder weer de eigen taken oppakt. Mevrouw in de kast, meneer op jacht.

Deze valken zijn felle jagers, maar ze hebben ook iets schattigs. Volg ze live, bekijk alle filmpjes en lees de blogs op

Watertoren Hoogeveen

Kijk mee!

De torenvalken hebben prachtig uitzicht over de stad en het waterwingebied van WMD. En met het Bentickspark dichtbij hebben ze een perfect jachtterrein. WMD heeft de watertoren nog steeds in gebruik. Inwoners van de stad Hoogeveen en een deel van gemeente De Wolden krijgen Drents drinkwater via deze reus van Hoogeveen.

Kijkcijferkanon

Bijna een half miljoen mensen hebben in de eerste maand al een kijkje genomen in de nestkasten. Dat is ruim vier keer zoveel als vorig jaar. Vogelbescherming Nederland  volgt sinds 2007 vogels met webcams in de lente. Jaarlijks kijken honderdduizenden mensen mee. Een groot deel daarvan volgt de ontwikkelingen in het nest op de voet. De camera’s gaan uit als alle jongen zijn uitgevlogen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.