0592 854 550

Watertoren podium van licht

Het TT Festival is dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren, de geur van brandend rubber en de rook van barbecues. Maar het grootste podium heeft de watertoren in Assen. In de toren zijn lampen geplaatst waardoor de toren in de wijde omgeving goed te zien zal zijn. De toren is in de late avond en nacht bont gekleurd. Om de minuut verschiet de toren van kleur.

In de spotlights

Tussen 22.30 uur en 03.00 uur schijnen fel gekleurde lichten door de ramen van de watertoren. Maandag gebeurde dat voor het eerst. De watertoren van Assen zal tot en met zondag 30 juni letterlijk in de spotlights staan.

Tijdens de feestdagen, eind vorig jaar, stond de toren voor het eerst in de schijnwerpers. Dat leverde veel leuke en positieve reacties op.  Enthousiaste medewerkers van WMD hebben gezorgd voor een herhaling tijdens de TT. Ze hebben zelfs het lichtprogramma nog verder uitgebreid.

Monument

De markante watertoren is één van de beeldbepalende monumenten in Assen en belangrijk in de historie van de drinkvoorziening. De toren heeft dan ook de status van provinciaal monument en industrieel erfgoed.

Watertorens

Een watertoren zorgt voor druk op de waterleiding. In Nederland zijn vanaf 1856 zo’n 260 watertorens gebouwd. Daarvan zijn er zo’n 170 bewaard gebleven. Steeds meer watertorens verliezen, net als de toren in Assen, hun functie. Tegenwoordig zorgen pompen voor voldoende druk.

WMD heeft BOEi gevraagd om te adviseren over herbestemming.

Watertoren Assen

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.