0592 854 550

Watertappunt Noordscheschut

Het nieuwe watertappunt aan het Zwarte Dijkje is op 9 juni geopend. Wethouder Erik Giethoorn, directeur WMD Leo Hendriks en Jan Stoefzand van dorpsbelangen tapten de eerste bidon Drents drinkwater. Onderweg en zin in een slokje water? Dat kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis tappen in Noordscheschut.

WMD Watertap

Een watertap waar lekker Drents drinkwater uitkomt. En dat is iets om trots op zijn. Water is het gezonde alternatief voor frisdrank. En het is een 100% natuurlijk streekproduct uit Drentse bodem.

De watertap is duurzaam. Met één druk op de knop kan een bidon met vers drinkwater direct uit het leidingnet gevuld worden. Dat stimuleert het hergebruik van flessen. Op die manier vermindert de afvalberg van plastic.

Van links naar rechts: Jan Stoefzand, Erik Giethoorn, Leo Hendriks

Extra aandacht

Advies voor het gebruik van de WMD watertappunten in verband met corona:

  • Bedien de drukknop met schone handen, een schone zakdoek of handschoen.
  • Voorkom zoveel mogelijk direct contact.
  • Raak het punt waar het drinkwater uitstroomt niet aan.

Wij bieden de Watertap aan tegen kostprijs voor gemeenten in ons voorzieningsgebied. WMD sponsort de aansluiting op het leidingnet en het waterverbruik.

Drinkwater is een kwaliteitsproduct en moet dat ook blijven. Als u de WMD Watertap aanvraagt hoort daar onderhoud- en beheer bij. Wij controleren maandelijks op hygiëne en eventuele gebreken. En wij nemen regelmatig monsters en verhelpen eventuele storingen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.