0592 854 550

Watertap op school

Op 23 september start de inschrijving voor de subsidieregeling watertappunten. Om het drinken van water op school te stimuleren kunnen honderden scholen 75% van de kosten van een watertappunt vergoed krijgen. Met de WMD Watertap op school wordt water drinken leuk en makkelijk.

Gezonde school

Het doel is om zo veel mogelijk watertappunten op scholen te realiseren. Naast het basisonderwijs kunnen ook het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs gebruik maken van regeling.

Vanaf Nationale Kraanwaterdag kunnen scholen hun belangstelling aangeven op gezondeschool.nl. De inschrijving sluit op 14 oktober 2020. Uiterlijk op 4 november 2020 krijgen scholen bericht.

WMD binnentap

WMD heeft ook een tappunt voor binnen. Een gezonde keuze voor leerlingen. Ze kunnen hygiƫnisch, snel en gemakkelijk een beker of drinkflesje vullen met heerlijk Drents drinkwater.

Door geen extra koeling of bubbels toe te voegen, houden we de drempel laag. En het water zoals het uit de kraan komt, is al van uitstekende kwaliteit. Heerlijk om zo uit de tap te drinken.

Gezonde School voert de subsidieregeling uit in samenwerking met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Voor deze regeling wordt er voor de binnenwatertappunten een derde partner bij betrokken: De Gezonde Schoolkantine. Een binnenwatertappunt sluit aan bij de doelstellingen van De Gezonde Schoolkantine. Een gezonde schoolkantine is een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken, dat betekent ook kiezen voor water van de tap in plaats van frisdrank.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.