Watertap op school

Met de WMD binnentap wordt water drinken op school leuk en makkelijk. Om het drinken van water op school te stimuleren, kunnen honderden scholen 75% van de kosten van een watertappunt vergoed krijgen met de subsidie Watertappunten.

Gezonde School

Het doel is om zo veel mogelijk watertappunten op scholen te realiseren. Naast het basisonderwijs kunnen ook het speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs gebruik maken van de regeling. De inschrijving voor de subsidie sluit op 19 april. In de 2e week van mei ontvangen scholen bericht.

WMD binnentap

Met de WMD binnentap kunnen leerlingen hygiënisch, snel en gemakkelijk een beker of drinkflesje vullen met heerlijk Drents drinkwater. Leerlingen van een middelbare school bedachten het ontwerp. Een arbeidsontwikkelbedrijf nam de binnentap daarna in productie. Dit is een bedrijf dat als doel heeft om mensen naar de reguliere arbeidsmarkt te begeleiden.

Over de subsidie Watertappunten

De subsidie Watertappunten is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en komt voort uit het Nationaal Preventieakkoord. JOGG, het Voedingscentrum en het programma Gezonde School voeren de regeling uit. De schoollocatie krijgt 75% van de kosten voor aanschaf, aanleg en onderhoud van 1 of 2 nieuwe tappunten vergoed. Voor een binnentappunt kun je maximaal € 1.000,00 declareren.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.