0592 854 550

Water drinken kinderen vooral thuis

Kraanwater is een populaire dorstlesser onder kinderen. Drie op de vier kinderen drinkt het thuis iedere dag. Toch krijgt ruim twee derde van de basisschoolleerlingen zoet drinken mee naar school. Op veel scholen ontbreken goede mogelijkheden om kraanwater te tappen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan in opdracht van de landelijke waterbedrijven onder kinderen tussen 4 en 12 jaar.

1 op 8 kinderen drinkt nooit kraanwater op school 

Een op de acht kinderen (12%) geeft aan nooit kraanwater te drinken op school. Als reden geven ze aan dat ze ander drinken meekrijgen vanuit huis (55%), het niet lekker vinden (21%) en geen mogelijkheid hebben om hun bidon te vullen (5%). De helft van de kinderen die kraanwater meenemen naar school, vult de bidon bij de wc’s.

Opvallend is verder dat op sportclubs minder water wordt gedronken dan thuis of op school. De eigen bidons worden thuis vaak gevuld (88%), maar minder op school (47%) en nog minder op de sportclub (25%).

Tappunt op school

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) laat de komende twee jaar zo’ n duizend nieuwe watertappunten op schoolpleinen aanleggen. Hij ziet dit als een “mooie concrete stap vooruit in het terugdringen van overgewicht. Veel schoolpleinen worden ook na schooltijd gebruikt om te spelen en te sporten.” Het aanmelden voor de subsidieregeling zal in de nieuwsbrief van Gezonde school worden aangekondigd.

Om het drinken van kraanwater te stimuleren werkt WMD samen met Sport Drenthe. Gemeenten kunnen openbare tappunten aanvragen voor publieke buitenruimtes

 

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.