Wandelen voor Water

Vandaag is het Wereldwaterdag. Ook in Nederland worden er rondom 22 maart tal van evenementen georganiseerd, zoals Wandelen voor Water. In Coevorden ging de tocht zelfs door de watertoren. WMD opende de deuren voor deze speciale actie.

Zes kilometer met zes liter water op je rug

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de CBS Dr. Picardt in Coevorden wandelden op woensdag 21 maart 6 kilometer met rugzakken gevuld met 6 liter water op hun rug. Voor deze tocht lieten de leerlingen zich sponsoren.

De actie heeft € 1301,- opgeleverd. De opbrengst gaat naar stichting ZOA. Zij leggen in Liberia nieuwe waterputten aan bij scholen tegen kinderziekte- en sterfte door vervuild drinkwater.

Watertoren Coevorden

Bezoekje aan de watertoren

De leerlingen hebben een gastles over schoon drinkwater gehad. Tijdens de route waren er verschillende proefjes over hoe je schoon drinkwater kunt krijgen en houden.

WMD opende de deuren van de watertoren in Coevorden. Hier konden de kinderen zien hoe vroeger het water naar de huishoudens werd gebracht.

Proefjes bij de watertoren

Wereldwaterdag

Vandaag is het Wereldwaterdag. Net zoals elk jaar op 22 maart. Wereldwaterdag is in 1993 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om stil te staan bij de wereldwijde waterproblematiek. Ook in Nederland worden er rondom 22 maart tal van evenementen georganiseerd.

Het thema 2018 is ‘Natuur voor Water’. Hiermee vraagt de VN wereldwijd aandacht voor natuurlijke oplossingen voor klimaatvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe bossen, waterbergingen en natte natuur.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.