Lage waterdruk door extreem hoog watergebruik.

We vragen u dringend om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken. Blijf wel voldoende water drinken en blijf uw handen wassen.  Lees verder

0592 854 550

Vier hongerige bekjes in de watertoren

In de watertoren van Hoogeveen woont een paartje torenvalken met vier pasgeboren kuikentjes. Onze Drentse watertorenvalken zijn een kijkcijferhit op Beleef de Lente. De streams van de Vogelbescherming breken dit jaar alle records. In twee maanden tijd bezochten ruim een miljoen mensen de website. Veel mensen zitten thuis in de coronacrisis en vinden het fijn om af en toe even te kijken naar de broedende vogels.

Geboren in de watertoren

Op 2 mei is het eerste ei uitgekomen. Binnen 8 uur zijn maar liefst 4 jongen uit het ei gekropen! Die hongerige bekjes moeten allemaal gevoerd worden. Gelukkig zijn er genoeg muizen te vinden in de buurt.

Het 5e kuiken heeft hard gevochten om uit het ei te komen. Helaas is dat niet gelukt. En omdat er  niets verloren gaat in de natuur heeft mevrouw Streep het kuiken opgegeten.

Bekijk alle filmpjes op Beleef de Lente

De reus van Hoogeveen

De torenvalken hebben prachtig uitzicht over de stad en het waterwingebied van WMD. En met het Bentickspark dichtbij hebben ze een perfect jachtterrein.

WMD heeft de watertoren nog steeds in gebruik. Inwoners van de stad Hoogeveen en een deel van de gemeente De Wolden krijgen Drents drinkwater uit deze reus van Hoogeveen.

Bekijk video

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.