0592 854 550

Vier dondersteentjes

De jonge torenvalken in de watertoren van Hoogeveen lijken steeds meer op hun volwassen soortgenoten. De vleugels worden al goed geoefend door rek-en-strek oefeningen. De donsvacht maakt plaats voor prachtige bruine veren. Nog even en dan zijn onze dondersteentjes waarschijnlijk uitgevlogen.

Diner koolmeesjes

Aan voedsel geen gebrek, gelukkig. Pa en ma komen vaak aanvliegen met muizen. Laatst konden ze het menu uitbreiden naar vogels: een nest koolmezen was uitgevlogen. Jonge vogels zijn een makkelijke prooi omdat ze nog niet goed zijn in het vliegen. Daar maakt elke slimme roofvogel gebruik van natuurlijk!

Worden de torenvalken geringd?

Torenvalken worden geringd vóórdat ze kunnen vliegen. De nestkast in de watertoren kan niet afgesloten worden. Het gevaar bestaat dat de kuikens omlaag vallen tijdens het ringen. De jonge torenvalken kunnen hier dus niet geringd worden.

Bij het ringen krijgen de vogels een metalen ring om de poot heen. Op deze ring staat een unieke ringcode. Elke vogel heeft daardoor een eigen code, zodat de populatie van de soort goed in de gaten gehouden kan worden.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.