0592 854 550

Subsidieregeling Watertappunten

Water drinken is goedkoop, lekker én gezond. Om het drinken van kraanwater op meer op scholen te stimuleren is er nu de subsidieregeling watertappunten. Honderden basisscholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op het schoolplein. Tussen 9 september en 14 oktober 2019 kunnen basisscholen hun belangstelling voor de subsidie kenbaar maken.

Voor wie?

Alle basisscholen in Nederland, dus ook scholen voor speciaal basisonderwijs, kunnen gebruik maken van de regeling. In totaal is er budget om tot 1 april 2020 zo’n 500 watertappunten te realiseren.

Bij deze regeling krijgt een school 75% van de kosten vergoed met een maximum bedrag van in totaal €2.000,- per schoollocatie.

WMD Watertap

De WMD watertap is speciaal ingericht voor het vullen van bidons en flesjes met Drents drinkwater. Water is het gezonde alternatief voor frisdrank. Daar komt bij dat het tappunt duurzaam is: het stimuleert het hergebruik van flesjes. WMD biedt de watertap aan tegen kostprijs. WMD maakt het plaatsen van een tappunt aantrekkelijk door het sponsoren van de aansluiting op de waterleiding.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.