0592 854 550

Spitsuur in de waterleiding

De huidige droogte en warmte heeft gevolgen voor het waterverbruik in Drenthe. Als het warmer wordt merkt WMD dat vrijwel direct. Het waterverbruik neemt toe naarmate de temperatuur stijgt.

Record?

In Drenthe produceert WMD gemiddeld ruim 82.000 m³ water per dag. Nu is de watervraag gestegen naar ruim 115.000 m³ per dag. WMD levert en produceert op dit moment zo’n 40% meer drinkwater dan op een gemiddelde dag.

In 2006 werd een record hoeveelheid drinkwater omgezet: 130.000 m³. Door langdurige droogte lieten mensen toen massaal hun tuinsproeiers op volle toeren draaien.

Piekuren

Gemiddeld gebruiken we dagelijks 120 liter water per persoon per dag. Op warme dagen stijgt het waterverbruik.

Het meeste water wordt gebruikt tussen 07.00 en 09.00 uur ’s ochtends en tussen 18.00 en 22.00 uur ’s avonds. Een zwembadje voor de kinderen, flessen vol verkoelend water op tafel, een keer extra douchen én dorstige planten.

Spitsuur

De drinkwatervoorraad van WMD is op grote pieken berekend. Ook tijdens deze ongebruikelijke warmte en droogte.

Maar als iedereen tegelijkertijd water gebruikt kan het voorkomen dat er in de avond lagere waterdruk en mogelijk ook troebel water ontstaat.

Drink regelmatig water

Op warme dagen verliest ons lichaam meer vocht dan anders. Het is dus wel belangrijk om tijdens de warmte voldoende te drinken, ook al heeft u geen dorst. Zo voorkomt u uitdroging.

Gaat u op pad? Vul dan thuis een flesje met Drents drinkwater voor onderweg.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.