0592 854 550

Receptenwedstrijd

Onkruid een plaag? Nee hoor! Het is supergezond en je kunt er heerlijke smoothies mee maken.  Op woensdag 9 mei is ‘De Wilde Groene Smoothies Receptenwedstrijd’ afgetrapt. Bezoekers van het Duurzaamheidscentrum Assen mixten met onkruid uit de tuin, fruit en water een verse groene smoothie.  Ze fietsten de smoothie bij elkaar op een hometrainer met een blender.  Iedereen kan tot 4 juni een recept voor een smoothie met onkruid insturen via zonder-is-gezonder.nl

Smoothie van onkruid? Best lekker! Bekijk het filmpje op RTVDrenthe

Favoriete recept

Een oplossing om van brandnetels en zevenblad af te komen is om het te mixen in een smoothie. Een leuk en lekker alternatief voor het bestrijden van (on)kruid. Eetbare wilde planten groeien gratis en onbespoten in je tuin en wij horen graag wat de lekkerste combinatie is.

Deel je favoriete recept op zonderisgezonder.nl en wie weet komt jouw recept in een echt receptenboek. Of maak je kans op een hippe multiblender!

Ongewenste gasten

Veel mensen gaan in het voorjaar de strijd aan tegen onkruid. Zevenblad, paardenbloemen en brandnetels zijn ongewenste gasten in rozenperkjes en moestuinen.

Hoe bestrijd jij onkruid in je tuin? Trek je het er met je handen uit of spuit je het weg met chemische bestrijdingsmiddelen? Dat laatste is misschien wel makkelijk en snel, maar het is schadelijk voor het milieu.

Maak eens een smoothie met zevenblad of brandnetel. Dan ben je van het onkruid af. En het is ook nog lekker en gezond.

Drinkwater

Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar we wonen in Nederland bovenop onze drinkwaterbronnen. Bestrijdingsmiddelen of hun afbraakproducten dringen in de grond of spoelen weg naar sloten, beken en rivieren. Het bodem- en waterleven raakt aangetast.

Nu kunnen we nog goed drinkwater maken van onze voorraad schoon grondwater. Door minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zorgen we ervoor dat volgende generaties dat ook kunnen. Er zijn veel manieren om onkruid op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Kijk voor tips op zonderisgezonder.nl

Zonder is gezonder

Zonder is gezonder is een initiatief van WMD, de Drentse waterschappen en gemeenten, de provincie Drenthe, IVN en waterbedrijf Groningen om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden voor nu en de toekomst.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.