Nieuwe toekomst watertoren

De watertoren in Assen krijgt na een zeer voortvarend proces een nieuwe bestemming. Het monument had sinds enkele jaren geen functie meer in de drinkwatervoorziening. Op maandag 20 januari presenteerden 5 kandidaten hun plannen. De jury koos unaniem voor het plan ‘De druk eraf’. De toren wordt een luxe loft. Maximaal 6 personen  kunnen hier overnachten én ontspannen op grote hoogte, zwevend boven de stad.

Industrieel erfgoed

WMD gaat met een goed gevoel de watertoren ‘gunnen’ aan Riemer van den Berg. De toekomstige eigenaar gaat in gesprek met de gemeente over de herbestemming. Een watertoren, speciaal ontworpen voor de drinkwatervoorziening, is niet zonder meer geschikt voor het huisvesten van een willekeurige andere functie.

De uitdaging was om een plan te ontwikkelen waarbij de nieuwe bestemming en het karakter van de watertoren elkaar versterken. Dit met het doel om waardevol industrieel erfgoed te behouden.

Artist impression 12WAT
Artist impression 12WAT

Luxe loft

Gasten komen binnen in een sportruimte.
Via een thuisbioscoop en een welness
deel komen ze in de loft met bed,
zitgedeelte en jacuzzi.

Artist impression 12WAT

De jury

De jury bedankte alle teams voor hun inzet, creativiteit en onderbouwing van hun plannen. Prachtige plannen en diverse invullingen zijn er gepresenteerd.

Het is de jury niet makkelijk gemaakt om tot een weloverwogen keuze te komen. De jury bestond uit vertegenwoordigers van WMD, gemeente Assen en stichting BOEi.

Artist impression 12WAT

Van september 2019 tot nu

Inschrijving
Ruim 100 geïnteresseerden hebben voor 31 oktober 2019 gereageerd op www.watertorenassen.nl.

Voorselectie
Eind november 2019 zijn alle ideeën beoordeeld en heeft de jury bepaald wie er geselecteerd zijn.

Uitwerken plannen
Van eind november tot 20 januari kregen 7 kandidaten de kans om het basisidee verder uit te werken.

Presentie plannen
Op 20 januari vond de presentatie van 5 uitgewerkte plannen plaats, 2 kandidaten haakten zelf af. Uit de 5 ontwerpen is het plan ‘De druk eraf’ gekozen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.