Nieuw educatieplatform voor basisscholen Drenthe

Het nieuwe educatieplatform Les je dorst staat online. Op lesjedorst.nl leren alle groepen in het basisonderwijs meer over ons bijzondere (en lekkere) Drentse drinkwater. Les je dorst is een initiatief van meerdere drinkwaterbedrijven. Ook Brabant Water, Evides Waterbedrijf, Oasen, Vitens, Waterbedrijf Groningen en Waternet doen mee.

De toekomst van water

Opdrachten, proefjes en nog veel meer handig lesmateriaal. Voor iedere leeftijdsgroep vind je op lesjedorst.nl een op maat gemaakt aanbod. Het thema dat centraal staat, is de toekomst van water. Kinderen leren waar hun drinkwater vandaan komt en wat de drinkwaterbedrijven allemaal doen. Ook worden ze uitgedaagd mee te helpen slimmer met water om te gaan.

Meer materiaal voor leerkrachten

Les je dorst is niet het enige educatiemiddel dat leerkrachten in Drenthe kunnen gebruiken. Meld je als school of klas bijvoorbeeld aan voor Nationale Kraanwaterdag. Hét jaarlijkse evenement waar alle drinkwaterbedrijven van Nederland aan meedoen.

Voor creatieve kinderen heeft WMD verschillende kleurplaten klaarstaan. Gratis uit te printen en te gebruiken in de klas. Liever een spelletje spelen? Laat de klas in groepjes het Drents drinkwaterspel spelen. Met een glaasje Drents smaakjeswater erbij wordt het een feest in de klas!

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.