0592 854 550

Vandaag is het Nationale Kraanwaterdag

Het is weer zover, vandaag is het Nationale Kraanwaterdag! En met ruim 200.000 Nederlandse kinderen is het aantal deelnemers groter dan ooit. Ook veel kinderen in Drenthe gaan vandaag aan de slag met de vraag: hoe gaan we slim en bewust om met ons drinkwater? WMD viert deze speciale dag met de opening van een nieuw openbaar watertappunt in Assen.

Opening watertap in Assen

De nieuwe watertap staat op een centrale plek op landgoed Valkenstijn. Iedereen kan hier vers Drents drinkwater tappen. In een herbruikbare bidon of flesje natuurlijk, zo beperken we de hoeveelheid plastic afval en zwerfvuil. Vanaf 14.30 uur zijn kinderen welkom voor een workshop over water.

Op Kraanwaterdag start ook een subsidieregeling. Scholen kunnen 75% van de kosten van een watertap vergoed krijgen. Met de WMD binnentap maken we water drinken op school leuk en makkelijk.

Bewust met water, behalve onder de douche

Tijdens Nationale Kraanwaterdag staat ‘slim gebruik’ van kraanwater centraal. Veel kinderen zijn hier al bewust mee bezig. Zo zet een groot deel bijvoorbeeld de kraan uit tijdens het tandenpoetsen. Ook gebruiken veel kinderen op de wc de kleine spoelknop bij de kleine boodschap. Kort douchen is een grotere uitdaging. Kinderen weten dat dit veel water verbruikt, maar slechts 36% let er ook vaak op.

Over Nationale Kraanwaterdag

Kraanwaterdag is een jaarlijks terugkerend evenement voor basisscholen en bso’s. De dag wordt georganiseerd door de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven en vindt plaats in september. Wij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Scholen die zich inschrijven, ontvangen gratis lesmaterialen.

Aan de hand van een korte, leuke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt. Ook leren ze hoe kraanwater wordt gezuiverd en bedenken ze hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Alle slimme ideeën worden in oktober overhandigd aan minister Cora van Nieuwenhuizen in Den Haag.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.