Mijlpaal project De Monden

Bij Musselkanaal zijn op woensdag 28 januari de leidingnetten van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en Waterbedrijf Groningen op elkaar aangesloten. Het Drentse waternet is met een T-stuk gekoppeld aan het leidingnet van Groningen. WMD levert, als de hele klus dit najaar geklaard is, jaarlijks 2,5 miljoen kubieke meter water aan het Waterbedrijf.

Een flinke klus
Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) legt 50 kilometer nieuwe waterleiding in de provincie Drenthe aan. Door de aanleg worden de waterproductiestations in Annen en Valtherbos in Emmen aan elkaar gekoppeld. Die stations gaan drinkwater leveren aan Stadskanaal en het voorzieningsgebied van Sellingen in Zuidoost Groningen. Waterbedrijf Groningen bouwt waterproductiestation Sellingen om tot distributiestation. Een flinke klus voor beide waterbedrijven om de leveringszekerheid van drinkwater in het noorden te versterken.

Zachte winter
Vanaf november is WMD in het Mondengebied druk bezig geweest. Na een periode van boren en graven ligt al ruim 10 kilometer leiding in de grond en zijn acht gestuurde boringen gedaan. Door het zachte weer verloopt het werk zonder problemen en vlot. Onder wegen en kanalen kan moeilijk of niet worden gegraven. Daar laat WMD de leiding onder de weg of het water door boren. Het gaat in totaal om 51 gestuurde boringen die opgeteld een tunnel van ruim acht kilometer vormen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.