0592 854 550

Meterstand doorgeven

Uw meterstand doorgeven? Dat doet u één keer per jaar. U krijgt hiervoor een uitnodiging per e-mail of post. In de uitnodiging staat uw registratienummer. Vanaf 4 december valt de meteropnamekaart weer in de brievenbus of mailbox. Geef hier uw meterstand door.

Telefoon of internet

Op de kaart vindt u uw registratienummer. Dit nummer heeft u nodig bij het doorgeven van de stand via telefoon of internet.

Mobiel
Wat is er nu gemakkelijker dan de meterstand invoeren op uw telefoon of tablet als u voor de watermeter staat? U gaat naar wmd.nl en vult het registratienummer en de meterstand in.

Hulp nodig?
Bekijk onze meest gestelde vragen

Jaarafrekening

Met uw jaarlijkse meterstand maken wij uw jaarafrekening. Aan het begin van het jaar sturen we de jaarafrekening met de voorschotnota en daarna in juli nog een voorschotnota.

Als u uw meterstand doorgeeft, zien wij hoeveel water u het afgelopen jaar heeft verbruikt. En krijgt u een juiste jaarafrekening. Zo betaalt u het goede bedrag.
Geeft u de meterstand niet door? Dan schatten wij uw waterverbruik. U loopt dan het risico te veel te betalen.

Maak kans op een jaar gratis Drents drinkwater

WMD heeft iets te vieren. Op 17 december bestaan we 80 jaar. Daarom geven we 80 keer een jaar gratis Drents drinkwater weg. Iedereen die de meterstand voor 17 december doorgeeft dingt automatisch mee naar een van de 80 prijzen. Lees de actiefolder.