Leo Hendriks nieuwe directeur WMD

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) hebben de aandeelhouders Leo Hendriks per 1 september 2017 benoemd tot directeur van waterbedrijf WMD. Hij volgt Peter Glasbeek op die op 1 april 2016 is aangetreden als interim directeur.

Leo Hendriks (1964), civiel ingenieur, heeft 25 jaar ervaring in de watersector. Bij adviesbureau DHV en de drinkwaterbedrijven van Overijssel en Flevoland werkte hij inhoudelijk en als leidinggevende ‘in het water’. Ook bij de provincie Overijssel was water een belangrijk onderdeel van zijn werk.

Bij de provincie was hij tevens verantwoordelijk voor ‘Wonen’ en zo is zijn belangstelling voor de sociale woningbouw gewekt. Deze interesse werd concreet toen hij ruim zes jaar geleden werd benoemd als directeur-bestuurder van Woonbedrijf ieder1, de grootste woningcorporatie in de stedendriehoek Deventer-Zutphen-Apeldoorn.

Leo Hendriks

Zijn passie voor het drinkwater is echter onverminderd en Hendriks kijkt er dan ook naar uit om aan de slag te gaan bij WMD. ‘Mijn keuze voor de studie civiele techniek en het water is voorgekomen enerzijds uit mijn liefde voor techniek en anderzijds vanuit mijn ideaal de wereld te willen helpen aan drinkwater.

WMD zit vol met ambitie om de relatie met klanten, overheden en andere partijen te versterken. Ik wil hier, mede vanuit mijn bestuurlijke ervaring, graag een steentje aan bijdragen.’

De RvC geeft aan blij te zijn met de benoeming van Leo Hendriks.

’Met Leo halen we een enthousiaste en energieke persoonlijkheid in huis. Met zijn kennis en kunde zien we hem als de perfecte kandidaat om WMD in de ontwikkeling naar een transparante en krachtige organisatie verder te begeleiden’, aldus voorzitter Geert Jansen.

WMD is de drinkwaterleverancier in de provincie Drenthe. Een half miljoen mensen kunnen vertrouwen op Drents drinkwater van uitstekende kwaliteit. Ook produceert WMD verschillende watersoorten voor de industrie en duurzame energie uit water.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.