Kans op troebel water in Beilen

Door werkzaamheden aan het leidingnet hebben huishoudens in Beilen en omgeving de komende uren kans op troebel water uit de kraan. Troebel water, vaak bruinachtig van kleur, ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

Goed doorstromen
Als het water troebel of bruin van kleur is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het gekleurde water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat vervolgens het water goed doorstromen totdat het weer helder is. Eventueel kunt u het zeefje van de kraan reinigen.

IJzerdeeltjes
Troebel water wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes die in het water bewegen door een veranderende stroomrichting tijdens werkzaamheden. IJzerdeeltjes kunnen vlekken in wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voor gebruik van de wasmachine.

Vlekken in wasgoed
Heeft u door het bruine water vlekken in uw wasgoed? Dan adviseren wij de was nat te houden en opnieuw te wassen met een biologisch voorwasmiddel. Houd de was tussen de twee wasbeurten goed nat, anders gaan de vlekken er niet meer uit.

Meer informatie
Heeft u vragen? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze Klantenservice, telefoonnummer (0592) 854 300. Of stuur een e-mail naar info@wmd.nl

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.