Jeugdwatercongres 2018

Drentse en Groningse scholieren uit het voortgezet onderwijs lossen ‘watervragen’ op. Hun oplossingen presenteren ze aan elkaar en aan een jury tijdens het JeugdWaterCongres in Assen.

Met Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, als gastspreker. Merijn vraagt aandacht voor de miljoenen plastic wegwerpflesjes die in onze bermen, sloten, rivieren en de Noordzee belanden.

Watervragen

Water is een belangrijk maatschappelijk thema. Of het nu gaat om schoon drinkwater, waterkwaliteit of watergebruik; het raakt onze maatschappij.

De afgelopen periode hebben leerlingen uit het voorgezet onderwijs van verschillende scholen in Groningen en Drenthe oplossingen bedacht voor actuele watervraagstukken. Op vrijdagochtend 8 juni  presenteren ze hun oplossingen in het provinciehuis in Assen.

Voor bedrijven

Maar er is meer. Bedrijven uit verschillende sectoren presenteren zich tijdens de bedrijven- en activiteitenmarkt. Zo komen leerlingen op een speelse manier in contact met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en beroepen.

Een afwisselend en boeiend programma, waarmee de organiserende partijen jongeren willen interesseren voor de watersector en techniek.  Een stimulans om een profielkeuze in deze sector te kiezen.

 

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.