Hoge temperaturen en water

Door de hoge temperaturen gebruiken we meer water. Hierdoor kan de waterdruk lager zijn dan u gewend bent. In een enkel geval kan tijdelijk troebel water uit de kraan stromen.

Waterdruk
In Drenthe wordt vandaag meer water verbruikt dan normaal. Als veel mensen tegelijkertijd de kraan opendraaien, kan de waterdruk op piekmomenten lager zijn.

Troebel water
In een enkel geval komt er troebel water uit de kraan. De kleur wordt veroorzaakt door ijzer, dat van nature in het grondwater zit. WMD filtert het meeste ijzer uit het water. Een klein beetje komt door de filters heen en hecht zich vast aan de buiswand. Onder normale omstandigheden merkt u hier niets van. Nu er meer water gebruikt wordt, stroomt het water sneller door de leidingen en kunnen de ijzerdeeltjes gaan zweven. Het water wordt troebel.

IJzer
IJzer is niet schadelijk voor de gezondheid. Troebel water, vaak bruinachtig van kleur, ziet er minder fris uit, maar is bacteriologisch betrouwbaar. IJzerdeeltjes kunnen vlekken in wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voor gebruik van de wasmachine.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.