Lage waterdruk door extreem hoog watergebruik.

We vragen u dringend om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken. Drink wel voldoende water en blijf uw handen wassen.  Lees verder

0592 854 550

Doe mee met de onkruidchallenge

Wil je weten hoe je van je tuin een natuurlijk paradijsje maakt, zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen? Doe dan van 8 tot en met 17 mei mee met de 10-daagse onkruidchallenge.

Doe je mee?

Onkruidcoach Cindy de Jonge geeft 10 dagen tips over natuurvriendelijk tuinieren. Volg onze Facebookpagina en krijg elke dag een tip.

Stel je vraag over natuurlijk tuinieren aan Cindy op het tuinspreekuur woensdag 13 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

Deel je tip voor natuurlijk tuinieren en maak kans op een vlinderstruik!

De natuur zorgt voor ons water

Hoe minder bestrijdingsmiddelen er in het water komen, hoe minder er uit het water gehaald hoeft te worden. Ook insecten zoals bijen, vlinders en andere bodem- en waterbeestjes doe je er een groot plezier mee. Doe daarom mee en start met tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen.

De drinkwaterbedrijven zuiveren veilig en schoon drinkwater. Een schone bron is van groot belang. Want: wat niet in het water komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden.

Grondwater is de bron voor Drents drinkwater. Oppervlaktewater uit de Drentsche Aa is de bron voor de stad Groningen.

Samenwerken

De 10-daagse onkruidchallenge is onderdeel van de campagne Chemievrij maakt je blij van het Uitvoeringsprogramma Drentsche Aa (UPDA). In deze campagne werken de provincie Drenthe, waterschap Hunze en Aa’s, de drinkwaterbedrijven en de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.