De watertorenvalken

Maak kennis met meneer Stip en mevrouw Streep in de Hoogeveense watertoren. Dit paartje torenvalken was live te volgen op Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Bezoekers konden volop genieten van het liefdesleven, de filmpjes en blogs. Bekijk het opgroeien van vier gezonde, jonge valkjes én het uitvliegen in een samenvatting van de hoogtepunten.

Kijkcijferhit

Meer dan 1 miljoen bezoekers namen een kijkje op de website. Dat is een record. Vier torenvalkjes zijn uitgevlogen. Eén jong valkje was helaas niet sterk genoeg om uit het ei te kruipen. De webcam staat nu uit. Het kijken naar de valkjes is voorbij. Gelukkig hebben we de filmpjes nog!

De hoogtepunten van dit seizoen.

De reus van Hoogeveen

De torenvalken hebben prachtig uitzicht over de stad en ons waterwingebied. En met het Bentickspark dichtbij hebben ze een perfect jachtterrein.

WMD heeft de watertoren nog steeds in gebruik. Inwoners van de stad Hoogeveen en een deel van de gemeente De Wolden krijgen Drents drinkwater uit deze reus van Hoogeveen.

Torenvalken komen al tientallen jaren naar de watertoren in Hoogeveen om te broeden.

Gratis cursus tuinvogels

Om nog meer te leren heeft de Vogelbescherming een gratis cursus tuinvogels. In deze cursus voor beginners leert u in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen.

U krijgt handige tips, kijkt filmpjes, leert ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten.

Beleef de Lente

Vogelbescherming Nederland is dé vereniging voor iedereen die van vogels houdt en ze wil beschermen. Met de webcams van Beleef de Lente kan iedereen vogels leren kennen op een makkelijke en spannende manier. Op Beleef de Lente kan iedereen tussen 1 maart en eind juli live kijken naar vogels in hun nest.

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.