0592 854 550

Zien, horen, proeven en beleven

Op zaterdag 13 juli zette WMD de deuren van de Waterfabriek in Hoogeveen open voor het publiek. Ruim 2100 jonge en oudere bezoekers maakten gebruik van de unieke gelegenheid om op de WMD Waterdag een kijkje achter de schermen te nemen.

Zien, horen en beleven

Drents drinkwater, een kwestie van de kraan opendraaien en het is er. Logisch. Maar dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Op de WMD Waterdag kon iedereen zien wat er allemaal gebeurt voordat het water thuis uit de kraan stroomt. We laten zien waar het water vandaan komt, hoe het wordt gezuiverd en hoe het bij onze klanten thuis wordt afgeleverd.

WMD maakt het water zachter waar nodig, vervangt op grote schaal leidingen en we beheren onze natuurgebieden duurzaam én stellen ze open voor publiek. Onze medewerkers vertelden er graag alles over.

 

Een echt gezinsuitje

Bezoekers konden door het waterproductiebedrijf lopen, waar WMD’ers precies uitlegden hoe we van grondwater drinkwater maken. Buiten op het terrein mochten bezoekers onder andere zelf een waterleiding repareren.

De kinderen vermaakten zich met het stralende weer met allerlei waterspelletjes. Er was van alles te doen. Met kans op een leuke prijs bij de waterproeverij, meedoen met waterproefjes en werken aan een waterleiding.

Komt u de volgende keer ook langs?

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.