Coronavirus en drinkwater

Het coronavirus raakt ons allemaal, maar WMD blijft gewoon Drents drinkwater leveren. Drinkwater is van levensbelang. Daarom zijn we goed voorbereid op allerlei noodsituaties. Ook op een pandemie. Ons water is veilig, betrouwbaar en goed beschermd tegen virussen. We volgen de richtlijnen van het RIVM. En we blijven doen wat we doen.

Altijd drinkwater leveren

Iedereen heeft schoon drinkwater nodig. Daarom zijn we verplicht om ervoor te zorgen dat we altijd water kunnen leveren. We zijn goed voorbereid. Ook op het risico dat veel medewerkers ziek worden.

Het zuiveren van drinkwater gaat voor het grootste deel automatisch. Onze medewerkers kunnen thuis werken en we hebben altijd stroom in geval van nood. We volgen de adviezen van het RIVM.

Volautomatische besturing waterzuivering

Drinkwater beschermd tegen virussen

De kans dat het drinkwater besmet raakt met dit virus is bijna nul. Het virus overleeft niet goed in water. Ook de verspreiding gaat niet via water.

Virussen worden verspreid door praten, hoesten of niezen. Dat gebeurt vooral in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar de ventilatie niet goed is. Het virus wordt ook overgedragen via handen en voorwerpen.

Een griepvirus wordt niet verspreid via drinkwater maar door hoesten en niezen

Grondwater is onze bron

Grondwater is goed beschermd in de bodem tegen microbiologische verontreinigingen en virussen. Ook hebben we strenge voorschriften voor hygiƫne bij werkzaamheden.

Het coronavirus in rioolwater heeft geen invloed op de veiligheid van drinkwater. Afvalwater is immers geen drinkwater.

Grondwater is de bron van Drents drinkwater

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.