0592 854 550

Burgemeesters lunchen hoog boven de stad

Als je samen de stad Assen bestuurt is het goed dat je elkaar beter leert kennen. Daarom kozen burgemeester Marco Out, kinderburgemeester Zenna Siahaija en loco-kinderburgemeester Luna Venema op zaterdag 12 oktober een bijzondere plek om te lunchen. Bovenop het vat voor 550.000 liter water in de top van de watertoren van WMD.

Kinderraad

Assen wil kinderen meer politiek betrekken en ook invloed geven. De gemeenteraad heeft daarom een kinderraad met een kinderburgemeester geïnstalleerd. Kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs zitten een heel schooljaar in de kinderraad.

De kinderraad geeft advies over zaken die kinderen in de stad aangaan. Zenna, de nieuwe kinderburgemeester, opende na de lunch in de watertoren het kinderboekenfestival Timboektoe in de Nieuwe Kolk.

Assen stad in het groen

Watertoren

De toren telt 154 traptreden. Dat is 12 keer de trap oplopen in je eigen woonhuis. En daar krijg je dorst van, dan lust je wel een slokje Drents drinkwater uit de kraan. Geserveerd in een herbruikbare bidon natuurlijk. Want zo kunnen we de hoeveelheid plastic afval verminderen.

Wonen of werken in wat ooit de noordelijke Euromast werd genoemd, hoeft geen droom meer te zijn. WMD zoekt een nieuwe eigenaar voor de watertoren in Assen.

Lunch met een slokje Drents drinkwater

WMD Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.